Fölényes sikerrel hangoltunk Kielcére

Vissza
Fölényes sikerrel hangoltunk Kielcére

A K&H férfi kézilabdaliga 17. fordulójában tizenhárom góllal, 37-24-re győztünk Orosházán. Balogh Zsolt nyolcszor, Bodó Richárd hatszor volt eredményes.

Juan Carlos Pastor Szergej Gorboknak ezúttal pihenőt adott, de orosz balátlövőnk a nézőtérről figyelte a mérkőzést. Jonas Källman kezdett, de a tizenötödik perctől Stefan Sunajko váltotta. Nagy Martin Marin Sego sérülése miatt ismét esélyt kapott a bizonyításra, amellyel élni tudott.

Jó iramban kezdte a találkozót a MOL-Pick Szeged, sorozatban háromszor talált be. A nyolcadik percben 15-nél el is használta első időkérését a hazaiak vezetőedzője, Buday Dániel. Sikeresnek bizonyult a megbeszélés, rövid időn belül Komporály, majd Tárkányi lőtt gólt az Orosházában. 

A Szegedből Balogh és Bodó lőtt jól, de a labdaszerzések utáni lerohanásokból Mario Sostaric is többször eredményes volt. Folyamatosan nőtt a csapatok között a különbség, amely éppen a szünetre csúcsodott ki: Sandro Obranovic még betalált a dudaszó előtt, így kilencgólos vezetéssel mehettünk az öltözőbe.

Rögtön a második félidő első minutumában Balogh Zsolt értékesített büntetőt, amellyel a találkozón először mutatott tízgólos differenciát az eredményjelző (1222). Buday ismét nyolc perc elteltével kért időt (1425), azonban ez már számszakilag nem változtatott a mérkőzésen döntően. 

A második játékrész derekán tíz gólon belülre férkőzött néhány perc erejéig az Orosháza, de Sostaric, Sunajko és Buntic találataival ismét kétszámjegyű lett a különbség (2335).

Bő nyolc perc lehetőséget kapott a szegedi kapuban Nagy Martin, aki ziccert, átlövést és hétméterest is hárított, meghálálva ismét a vezetőedző bizalmát. Hazai oldalon sem maradtak játékpercek nélkül a fiatalok, Bella Csaba még gólt is szerzett.

A vége egészen simára sikeredett szegedi szempontból, 3724-re győzött a Pastor-legénység. Legközelebb vasárnap a Bajnokok Ligájában játszik a MOL-Pick, 18 órától Kielcében. Következő hazai mérkőzésüket egy hét múlva, február 28-án (kedden) 18 órától a Vác ellen játszák Zubaiék.

Orosházi FKSE-Linamar - MOL-Pick Szeged 2437 (1221)
K&H férfi kézilabdaliga, 17. forduló. Orosháza, 350 néző. Vezette, Horváth, Marton.
Orosháza: Szabó L. - Komporály 5, Németh, Markoski 5, Srsen, Tárkányi 1, Radojevics 2. Csere: Miklós, Herjeczki (kapusok), Milas 2, Morva 1, Ferenczi 2, Antal Sz. 4, John 1, Bella 1, Oláh T. Vezetőedző: Buday Dániel.
MOL-Pick Szeged: Sierra - Sostaric 5/1, Balogh 8/5, Skube 1/1, Bánhidi 2, Bodó 6, Källman 1. Csere: Nagy M. (kapus), T. Petrus, Gaber 2, Sunajko 3, Blazevic 2, Zubai, Pedro 1, Obranovic 4, Buntic 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc.
Hétméteres: 1/0, ill. 8/7.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: fontos volt számunkra, hogy a hétvégi mérkőzés után megfelelő iramban kezdjük a találkozót. Ma azok a kézilabdázóink, akik a Vardar ellen kevesebbet voltak a pályán, több lehetőséget kaptak, míg volt aki végigpihenhette a mérkőzést.

Nagy Martin, a MOL-Pick Szeged játékosa: élveztem a padról is a találkozót, de különös örömmel töltött el, hogy lehetőséget kaptam a bizonyításra Pastor mestertől.

Buday Dániel, az Orosháza vezetőedzője: gratulálok a Szegednek, jobban játszottak ma, bár ők más célokért küzdenek, mint mi. Az első félidőben bátrabb játékot vártam a fiúktól. A második játékrészben, amikor a Szeged már csökkentette a tempóját, mi is szebben kézilabdázni. 

Ferenczi Botond, az Orosháza játékosa: gratulálok a Szegednek, egyértelműen jobbak voltak. Nekünk a bajnokság ezután kezdődik majd.


– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2017.02.21.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR