Vereség Bresztben

Vissza
Vereség Bresztben

Küzdelmes mérkőzésen 25-23-as vereséget szenvedtünk a Meskov Breszt ellen Fehéroroszországban a Bajnokok Ligája tizedik fordulójában.

Az első tíz percben rendre a fehéroroszok vezettek, de mindig egyenlítettünk (5–5). Sorozatban három gólt lőttek a hazaiak, így Juan Carlos Pastor a 16. percben időt kért. Védekezést váltott a Szeged, az 5+1-es formáció első embere Jonas Källman volt, míg támadásban Skube helyére Obranovic érkezett. 9–5-nél kezdett zárkózásba a MOL-Pick, Bodó és Buntic is fontos találatokat jegyzett. A 23. percben Jonas Källman gólja után ismét egált mutatott az eredményjelző (11–11). Az első félidő utolsó minutumában vezettünk először Bunticnak köszönhetően, de Osztrusko gyorsan egyenlített, így 14–14-gyel mehettünk szünetre.

A második játékrész 35. percéig nálunk volt az előny, azonban 16-16 után a fehéroroszok megfordították az állást. Állandósult a Breszt háromgólos vezetése, az utolsó tíz minutumba lépve 22-19-et mutatott az eredményjelző. Sikerült a felzárkózás, azonban az egyenlítés többször is elmaradt, a Meskov tudott megújulni, így kétgólos győzelmet aratott. 

NYILATKOZATOK:

Bánhidi Bence, a MOL-Pick Szeged játékosa: – Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, amely rányomta a bélyegét a folytatásra. A következő találkozónkon szeretnénk javítani. Támadásban és védekezésben is buta hibákat vétettünk, amelyeket nem szabad, mert otthon és idegenben is vereség lesz a vége. 

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: – Először is gratulálok a hazaiaknak! Egy világesemény utáni első komoly meccs mindig lutri. A Breszt megérdemelten nyert, mert kiválóan védekeztek, volt egy remek kapusteljesítményük, emellett precízen és pontosan támadtak. Mi lassan szőttük az akciókat, nem volt ritmusunk. 

Szergej Bebesko, a Meskov Breszt vezetőedzője: – Tudtuk, hogy fontos meccs vár ránk, ezért hetek óta erre készültünk. A második félidei játékunk alapján rászolgáltunk a sikerre.

Meskov Breszt (fehérorosz)-MOL-Pick Szeged 25-23 (14-14)
VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 10. forduló. Breszt, Victoria Sportcsarnok, 2500 néző. Vezette: Pavicevic, Raznatovic (montenegróiak).
Meskov Breszt: Pesic - D. Rutenka 1, Kristopans 4, Silovics 5, Sztojkovics 3/1, Osztrusko 3, Razgor. Csere: Dzsamali 8, Sumak, Prodanovics, Vukic 1. Vezetőedző: Szergej Bebesko.
MOL-Pick Szeged: Sego - Pedro 1, Buntic 4, Blazevic, Bánhidi, Källman 6, Skube 2. Csere: Gorbok 2, Gaber 1, Sostaric 2, Bodó 2, Obranovic, Balogh 3/1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 2/1, ill. 2/1.
Kiállítás: 6, ill. 10 perc.

Következő BL-mérkőzésünket hazai környezetben a Vardar Szkopje ellen vívjuk február 18-án szombaton 17 óra 30 perctől. Előtte azonban még kétszer is pályára lépünk az újszegedi sportcsarnokban: a K&H ligában vasárnap 13 órától a Budakalászt, míg kedden 18 órától tévés meccsen a Gyöngyöst fogadjuk.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2017.02.09.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR