Utánpótlás tornasorozatot indítunk

Vissza
Utánpótlás tornasorozatot indítunk

PickBall fiú kézilabda utánpótlás tornasorozatot rendezünk az U10-es, U11-es, U13-as és U16-os korosztály számára 2017 első félévében. Január 22-én először a legfiatalabbak mérik össze tudásukat a szegedi Városi Sportcsarnokban és a Csonka Szakközépiskola

Két csoportba osztva, január 22-én az U10-as korosztály nyolc csapata játszik majd egymással. A Pick Szeged két gárdája mellett érkezik még csapat Algyőről, Debrecenből, Békésről, Ceglédről, Orosházáról és Békéscsabáról.
 
- Fontosnak tartjuk, hogy az U10-es korosztály is játszhasson a régión kívüli csapatok ellen, ezért szervezzük meg ezt a tornát. A tízéveseknél még az edzéseken van a hangsúly, az eredményt nem számolják. Mivel más országokban ekkor még szivacslabdával játszanak a fiatalok, így külföldről nem hívtunk ellenfeleket. A cél az, hogy találkozzanak olyan gyerekekkel, akikkel a bajnokság során nincs lehetőség és az, hogy a több alkalom által a gyerekek hozzászokjanak gyakori mérkőzésekhez, hiszen ők jövőre már az U12-es bajnokságban indulnak, ahol kétszer annyi meccset fognak játszani egy idényben - mondta Velky Mihály, a Pick Szeged utánpótlás vezetője.
 
Ahogyan azt Velky Mihály is elmondta, a következő két korosztálynál már szeretnék nemzetközivé tenni a tornákat, hogy lássák a játékosok, hogy hol tartanak más országok kézilabdázóihoz képest. Az U11-es és U13-as csapatok számára a tornák jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy megmérkőzzenek a saját korosztályukkal, mivel ők a bajnokságban egy évvel idősebbek ellen versenyeznek. 
 
- Előreláthatólag az áprilisi tornákat hat, míg a júniusi nemzetközi eseményt nyolc együttes részvételével rendezzük majd meg. A serdülők számára 2016-ban szerveztünk először tornát, akkor öt csapattal, idén már nyolc együttessel szeretnénk. 
 
- Ezeket az együtteseket a felnőtt csapat BL-ellenfelei közül szeretnénk meghívni. Elküldjük a meghívókat a szlovén, horvát és német csapatoknak többek között, reméljük minél több helyről kedvező választ kapunk majd. Később esetleg mi is elmehetnénk így külföldre és akkor megismerkedhetnénk más, például a horvát, vagy akár a német kézilabda iskolák módszereivel –ismertette a terveket Velky.
 
- Becsei Dávid - 

Közzétéve: 2017.01.19.

TOVÁBBI HÍREK

2023
09/26
Mackovsek: A Szeged nagy klub, így kell hozzáállnunk a csoportmeccsekhez

Ha nem kézilabdázna, a teniszben próbálná ki magát legszívesebben Borut Mackovsek, csapatunk 31 éves szlovén átlövője, aki nem csupán az Aalborg elleni szerdai BL-meccsről, de a hobbijáról és a gyermekeiről is beszélt. Interjú.

2023
09/26
Szurkolói információk az Aalborg elleni BL-meccsre

Szurkolói információk az Aalborg elleni BL-meccsre.

AZ ÖSSZES HÍR