Ismerkedjünk meg a Balatonfüreddel

Vissza
Ismerkedjünk meg a Balatonfüreddel

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata ma 18 órakor a Balatonfüred otthonában lép pályára a K&H liga tizenharmadik fordulójában. Ismerkedjünk meg vendéglátónkkal.

A Balatonfüred eddig tizenhárom mérkőzést játszott az NB I-ben. Hat találkozót megnyert, hatot elvesztett és egy összecsapáson döntetlent ért el. Csoknyai István együttese ezzel az eredménysorral a tabella ötödik helyét foglalja el tizenhárom ponttal. A negyedik Csurgónak tizennégy, a hatodik Budakalásznak tizenkettő pontja van jelenleg, tehát szoros a középmezőny eleje.

A Balatonfüredi KSE az őszi szezon során legyőzte az Orosházát, a Mezőkövesdet, a Balmazújvárost, a Ceglédet, a Csurgót és a Budakalászt, míg kikapott a Veszprémtől otthon és idegenben is már, a Gyöngyöstől, a Váctól, az Egertől és a Tatabányától. Fazekas Nándorék a Sport36-Komlóval hazai pályán döntetlent játszottak.

A K&H férfi kézilabda liga góllövőlistáját mai ellenfelünk válogatott irányítója, Győri Mátyás vezeti 81 találttal. A 19 éves kézilabdázó huszonkilencszer a hétméteres vonal mögé is odaállt, huszonnégyszer pedig sikeres végrehajtónak bizonyult.

A MOL-Pick Szeged házi góllövőlistáját tizenkét mérkőzés után jobbszélsőnk, Mario Sostaric vezeti ötvenhárom góllal. Balogh Zsolt negyvenhárom, Pedro Rodríguez negyvenegy találatot jegyez ugyanennyi találkozót követően.

A nyári átigazolási időszakban Balatonfüredről igazoltuk le Bánhidi Bencét és Bóka Bendegúzt. Rajtuk kívül Szöllősi Balázs Tatabányára igazolt a Balaton partjáról, Mátó kölcsönbe Csurgóra, Törteli Vácra, Pordán pedig Mezőkövesdre tette át a székhelyét. Gyene Norbertet és Ligetvári Patrikot a Telekom Veszprém hívta vissza kölcsönből.

Az érkezők oldalán a 2016/17-es idény előtt három név szerepelt Balatonfüreden. Bánhidi helyére Debreczeni Dávid, Bóka pótlására pedig Varsandán Milan érkezett Gyöngyösről, míg irányító posztra Jurij Szemenovot szerezték meg a füredi vezetők.

A Balatonfüred balátlövője, Zdolik Bence, október elején szenvedett hüvelykujjtörést, így az ő helyére igazolnia kellett a klubnak: a norvég Bodőtől a szerb Miljan Ivanovics érkezett a Csoknyai-csapatba. Novemberre a kapusposzton is erősítettek, a montenegrói válogatott hálóőre, Radivoje Risztanovics kötött 1+1 éves szerződést a klubbal.

A veol.hu cikke szerint a hazaiak vezetőedzője a mai összecsapáson minden játékosára számíthat, a heteket kihagyó Zdolik Bencére is. A 24 éves átlövő már a csapatával edz, így minden esély megvan rá, hogy meccskeretbe kerül ellenünk.

-Becsei Dávid-

Közzétéve: 2016.12.09.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR