Sorozatban ötödször nyertünk a BL-ben

Vissza
Sorozatban ötödször nyertünk a BL-ben

Öt góllal vertük a Celjét hazai pályán.

MOL-Pick Szeged–Celje (szlovén) 27–22 (15–10)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, 9. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Mazeika, Gatelis (litvánok).
MOL-Pick Szeged: Sego – Pedro 2, Buntic, Thiagus Petrus 3, Blazevic, Källman 6, Skube 5. Csere: Gorbok 1, Bánhidi 2, Balogh 3/1, Gaber 4, Obranovic, Sostaric 1, Zubai. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Celje: Gajic – L. Zvizej 7/1, Mackovsek 5, Zarabec 2, Poteko, Mlakar 4, Marguc 2. Csere: Babarskas, Malus 1, Razgor, Beciri 1. Vezetőedző: Branko Tamse.
Kiállítás: 8, ill 4 perc.
Hétméteres: 5/1, ill. 4/2.

Sorozatban ötödik győzelmére készült a Bajnokok Ligájában csapatunk szombaton a szlovén Celje ellen. Emellett azért is fontos volt a meccs, mert ez zárta a BL-szezon 2016-os részét. A kezdés előtt hatalmas taps fogadta a vendégek csapatkapitányát, Luka Zvizejt, aki három csodás évet töltött el a Pick játékosaként.

Mlakar góljával és vendégvezetéssel indult a találkozó. Gorbok egyenlített, de utána inkább a vendégek játszottak jól, 1-3-nál és 2-4-nél is két góllal vezettek. Ezután Källman percei következtek, svéd klasszisunk háromszor is eredményes volt, 6-6-ra alakult az eredmény a 11. percben.

Megint a vendégek lőttek kettőt, de Pedro emberhátrányban is szépíteni tudott (7-8). Källman cunderezett remekül, amikor a 16. percben először szereztük meg a vezetést (9-8). Egyre jobban összeállt a védekezés, Sego is bemutatott néhány bravúrt a kapuban, Skube pedig zseniálisan osztogatott. Az egyik ilyen passzából Gaber talált be, a 20. percben, 11-8-as hazai vezetésnél időt is kértek a szlovénok.

Ivan Gajic feljavult a Celje kapujában, három ziccert védett, ám a különbség így is csak nőtt Thiagus Petrus indulásból szerzett találata után (13-9). Négy perccel a félidő vége előtt Gaber harcolt ki hetest és kiállítást, Sostaric jött, de próbálkozását védte Gajic. Pedro és Thiagus Petrus újabb góljaival 15-10-re vezettünk a félidőben.

A második 30 perc is celjei góllal kezdődött, de Balogh Zsolt azonnal válaszolt erre. Több helyzetünk is kimaradt ekkor, 16-13-ra zárkóztak fel Zvizejék. A 42. percben Gaber kiállítása miatt emberhátrányba kerültünk, ezt a vendégek két üres kapus góllal büntették. Balogh és Bánhidi is betalált, így nem kerültek ezzel sem közel a szlovének (21-17). Kellettek ehhez az újabb Sego-bravúrok is.

Bár a heteseink kimaradtak, tudtuk növelni a különbséget, Källman, Sostaric és Petrus is betalált. Az 52. percben 25-20-at mutatott az eredményjelző. Hat perccel a vége előtt elképesztő hangerőre kapcsolt a közönség, az egész meccsen ekkor voltak a leghangosabbak. Zúgott a „Pick Szeged! Pick Szeged”, de volt is miért, mert ekkor már hat góllal vezettünk.

Felcsendült a labdarúgó Európa-bajnokságról újra megismert „Az éjjel soha nem érhet véget” is, volt rá ok, mert eksztázisban játszott a csapat. Skube még akkor is a testi épségét kockáztatva vetődött, amikor már minden eldőlt, Sego újabb bravúrt mutatott be, Bánhidi pedig megszerezte a 27. szegedi gólt. A találkozó a felálló szegedi közönség vastapsa mellett 27-22-vel ért véget, meglett a sorozatban ötödik siker.

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: – Szeretnék gratulálni az egész MOL-Pick Szeged-családnak, a játékosoknak, a menedzsmentnek, a szurkolóknak, fontos meccset tudtunk közösen megnyerni. Húsz percig rengeteg hibával játszottunk, de így is ötgólos előnyt harcoltunk ki a szünetre. A hozzáállás remek volt ma, a fegyelemmel azonban akadtak gondok, ebben kell javulnunk.

Branko Tamse, a Celje vezetőedzője: – Csapatként volt ma jobb a Szeged, megérdemelték a győzelmet. Az elején jól játszottunk, ám aztán elkövettük azokat a hibákat, amiket a Pick könyörtelenül kihasznált. A félidő után többféle védekezést is kipróbáltunk, ám a BL-ben, idegenben tökéletesen kell játszanod ahhoz, hogy nyerni tudj. Ez nekünk nem sikerült.

Stas Skube, a MOL-Pick Szeged irányítója: – Nehéz találkozót tudtunk ma megnyerni, ebben az is segített, hogy jó szériában vagyunk. Jól játszottunk, de edzőnknek is igaza van, sok hibát követtünk el támadásban, maradtak ki ziccerek. Remek érzés volt, ahogyan a nevemet skandálták a szurkolók, örülök, hogy ennyire elfogadtak.

Luka Zvizej, a Celje csapatkapitánya: – Fantasztikus érzés volt ilyen hangulatban játszani, teljesen meglepett, ahogyan a szegediek fogadtak a meccs előtt. A jövő? Idén lejár a szerződésem, de még nem szeretném abbahagyni, már tárgyalunk a hosszabbításról. Szóval a szegedi szurkolóknak azt üzenném: viszont látásra!

Közzétéve: 2016.12.03.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR