Jön a Celje!

Vissza
Jön a Celje!

A 2016-os év utolsó Bajnokok Ligája-mérkőzését vívja szombaton 18 óra 45 perctől (tévé: Sport1, szöveges élő közvetítés a delmagyar.hu-n) a MOL-Pick Szeged. Balogh Zsolték azt a szlovén Celjét fogadják az újszegedi sportcsarnokban, amelyet november 12-én

A szegedi közönség előtt utoljára 2010. május 16-án lépett pályára Luka Zvizej. Akkor a Veszprém elleni bajnoki döntő második felvonásán a szurkolók által a szegedi kézilabda történelmének legjobb balszélsőjének választott Zvizej 13-szor talált be a bakonyiak kapujába. Luka most visszatér az újszegedi sportcsarnokba, ahol valószínűleg utoljára játszik majd, mivel a 36. születésnapját a jövő héten ünneplő kézilabdás az idény végén visszavonul.
 
A Celje nyolc mérkőzést követően a BL B csoportjában az utolsó továbbjutást jelentő, hatodik helyen áll öt pontot szerezve, és ott is marad a szegedi összecsapás kimenetelétől függetlenül, mivel a Kristianstad csak döntetlent játszott Bresztben, míg a fehéroroszok négy ponttal előzik meg a szlovén együttest.
 
A Celje idén először szerepel a SEHA-ligában, így a szlovén férfi kézilabda-bajnokság küzdelmeihez majd csak a felsőházi rájátszásban csatlakozik Branko Tamse együttese. A regionális pontvadászatban eddig tizenegy találkozót játszottak, hatot nyertek, ötöt elveszítettek. A hazai rivális Gorenje Velenje és a bosnyák Izvidac ellen már kétszer, a Tatran Presovval és a Metalurg Szkopjéval szemben pedig egy-egyszer győztek. A Telekom Veszprémtől oda-vissza nem tudtak pontot rabolni Zarabecék, míg a Zagrebtől és a Breszttől idegenben, a Vardartól pedig hazai pályán kaptak ki.
 
A MOL-Pick Szeged ezen a héten csak a szlovének elleni összecsapásra készül, míg ők kedd este hazai pályán fogadták a bosnyák Izvidac Ljubuskit. A Celje papírformának megfelelő, 42–33-as győzelmet aratott. Ziga Mlakar kilenc, Gal Marguc nyolc találatig jutott, míg Malus, Janc, Zarabec és Zvizej egyaránt négyszer voltak eredményesek.
 
- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2016.12.02.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR