Magabiztos győzelem a Kristianstad ellen

Vissza
Magabiztos győzelem a Kristianstad ellen

Kiváló hangulatú találkozón 33–28-as győzelmet arattunk a svéd Kristianstad ellen a Bajnokok Ligája B csoportjának nyolcadik fordulójában. A mai sikerünk már zsinórban a negyedik volt, a svéd együttest pedig történelmünk során hatodszor győztük le.

Három játékosára nem számíthatott a mai találkozón Juan Carlos Pastor. Bodó hasfalhúzódás után gyógyul, Bóka a Cegléd ellen szenvedett vállsérülést, míg Jonas Källman belázasodott. Először lépett pályára BL-mérkőzésen Sunajko Stefan a második félidő végén, majd néhány másodperccel később debütáló találatát is meglőtte.

Bánhidi Bence mesterhármassal indította az összecsapást. Gorbok is elemében volt, öt gólja mellett több csodálatos gólpasszt is kiosztott. Bánhidi cseréjeként Matej Gaber is felvette a kesztyűt poszttársával, a gólpárbajt végül a szlovén nyerte 6–5-re. Már az első játékrészben is többször vétette észre magát Marin Sego, de a második félidőben káprázatos védéseket mutatott be a horvát hálóőr, tartást adva ezzel a Szegednek a nehéz időkben is, amikor a svéd ellenfél egy gólra zárkózott (48. perc: 26–25). Az utolsó tíz minutumban Gorbok cipelte hátán a csapatot, az orosz klasszis vezérletével ötgólos győzelmet arattunk.

MOL-Pick Szeged - IFK Kristianstad (svéd) 33-28 (20-17)
Férfi kézilabda Velux EHF Bajnokok Ligája, 8. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3100 néző. Vezette: Thierry Dentz, Denis Reibel (franciák).
MOL-Pick Szeged: Sego - Pedro 2, Buntic 4, Skube 3, Bánhidi 5, Gorbok 5, Thiagus Petrus 1. Csere: Zubai, Blazevic, Obranovic 2, Gaber 6, Balogh 2, Sostaric 2/1, Sunajko 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kristianstad: Simics - Jonsson 3, Sörensen 4, Lagergren 3, Lipovac 6, Gudmundsson, Tollbring 4/2. Csere: L. Larsson (kapus), Henningsson 3, Moen 4, J. Larsson, Hallén 1. Vezetőedző: Ola Lindgren.
Kiállítások: 4, ill 6 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2.

NYILATKOZATOK:

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: nagyon nehéz ugyanaz a csapat ellen egy héten belül kétszer is nyerni. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, de nem úgy védekeztünk, ahogy szoktunk. Jól kézilabdáztak a svédek és kihasználták a hibáinkat. Vissza tudtak jönni a meccsbe, de nem idegeskedtünk, így az utolsó tíz percben megnyertük a mérkőzést. A célunk, hogy minél előbb felgyógyuljon mindenki, mert nem tudunk teljes létszámban jól edzeni. Gratulálok a Kristianstadnak, fair play-t mutattak mindkét találkozón.

Marin Sego, a MOL-Pick Szeged kapusa: mindkét csapat jól kézilabdázott ma. A Kristianstad feljött egy gólra, de nagyon örülök neki, hogy ekkor is jól tudtunk játszani, és megnyertük a meccset. 

Ola Lindgren, az IFK Kristianstad vezetőedzője: először is gratulálok a Szegednek. Sokkal jobbak voltak fizikálisan a szegediek, nagyobb sebességgel tudtak játszani tőlünk. Nagyon nehéz volt védekezni a szegedi beállók és Gorbok kilencméteres lövései ellen. Nagyon jók voltak a bírók, kiváló hangulatot teremtettek a szurkolók. A Breszt elleni szerdai mérkőzést a jövő héten mindenképpen meg kell nyernünk.

Ólafur Gudmundsson, az IFK Kristianstad játékosa: egész héten az előző meccset videóztuk, Támadásban javultunk, de védekezésben maradtak még hibáink. A két meccs tapasztalatait fel tudjuk használni a jövő héten a Breszt ellen hazai összecsapáson.

-Becsei Dávid-

Közzétéve: 2016.11.26.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR