Bemutatjuk a Vardart

Vissza
Bemutatjuk a Vardart

Vasárnap 17.30-kor Szkopjéban a macedón Vardar ellen lépünk pályára a Bajnokok Ligája 4. fordulójában. Ennek apropóján most bemutatjuk az ellenfelünket.

A hazai bajnokságban az utóbbi években már nincs komoly ellenfelük, aki igazán veszélyeztetné az aranyérmüket. Bár a Metalurg kezd magára találni, mivel a Vardar folyamatosan erősödik, így mindig csak nő a két csapat közötti különbség.

A 2015/16-os szezonban is reális esélyük mutatkozott a BL Final4-ba kerülésre, azonban a negyeddöntőben a Veszprémmel találkoztak. Hiába játszottak döntetlent Magyarországon az első mérkőzésen, hazai pályán háromgólos vereséget szenvedtek (26-29), így a magyar csapat jutott be a legjobb 4 együttes közé.

A nyáron négyen érkeztek és öten távoztak a Vardartól. Két igazi klasszist is sikerült igazolniuk Joan Canellas és Ivan Cupic személyében. Előbbi a THW Kielt, utóbbi a BL-győztes Kielcét hagyta ott a Vardar Szkopje kedvéért. Canellasnak a hozzánk aláíró Szergej Gorbokot kell pótolnia, míg Cupicnak a Velenjébe szerződő Matjaz Brument. Utóbbival tartott Szlovéniába a csapat védelmének oszlopos tagja, Alem Toskic is, akinek a helyére a 22 éves brazil beálló, Rogério Moraes Ferreira érkezett. Komoly erősítés lehet a jövőre nézve Vuko Borozan is, aki balátlövőként bevethető. A 22 esztendős montenegrói játékos bombaerős lövéseiről híres, pont emiatt egykori játékosunk, Nenad Perunicsics után Terminátor 2-nek becézik.

Ettől az idénytől kezdve már nem a Vardar játékosa Filip Lazarov és Dejan Manaszkov sem. Előbbi –aki a barcelonai Kiril Lazarov testvére– a román Politehnika Temesvárba tette át székhelyét, míg utóbbi a Rhein-Neckar Löwennel kötött egyéves szerződést. Manaszkov helyére nem igazoltak senkit a balszélre, a klub harmadik számú szélsője, Vlado Nedanovszki lépett egyet előre.

A vezetőség augusztusban a spanyol edzőpárost megerősítette pozíciójában. Az új szerződésük értelmében a Raúl González, David Davis duó 2019. június 30-ig maradnak a szkopjei kispadon.

Átigazolások a 2016/17-es szezon előtt:

Érkezett:

Joan Canellas (balátlövő, THW Kiel), Rogério Moraes Ferreira (beálló, THW Kiel), Ivan Cupic (jobbszélső, KS Vive Tauron Kielce), Vuko Borozan (balátlövő, TuS N-Lübbecke)

Távozott:

Szergej Gorbok (balátlövő, MOL-Pick Szeged), Matjaz Brumen (jobbszélső, RK Gorenje Velenje), Alem Toszkics (beálló, RK Gorenje Velenje), Filip Lazarov (balátlövő, Poli Timisoara), Dejan Manaszkov (balszélső, Rhein-Neckar Löwen)

Az RK Vardar Skopje játékoskerete a 2015/16-os szezonra

Kapusok: Arpad Sterbik, Sztrahinja Milics, Petar Angelov

Jobbszélsők: Ivan Cupic, Daniil Siskarjev

Jobbátlövők: Jorge Maqueda, Alex Dujshebaev

Irányítók: Igor Karacic, Luka Cindric

Beállók: Sztojancse Sztojlov, Mijajlo Marszenics, Rogério Moraes Ferreira

Balátlövők: Joan Canellas, Alexander Dereven, Vuko Borozan

Balszélsők: Timur Dibirov, Vlado Nedanovszki

Védekező: Ilija Abutovics

Vezetőedző: Raúl González

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2016.10.13.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR