Francia diákok sütöttek a Pick Szegednek

Vissza
Francia diákok sütöttek a Pick Szegednek

Francia diákok látogatták meg csütörtök délelőtt a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát. A 11 fiatal ajándékkal lepte meg a vasárnapi BL-ütközetre (a címvédő Kielce lesz az ellenfél) készülő játékosokat.


A tanárnő, Anne három éve járt először Szegeden. Akkor vásárolt már magának egy MOL-Pick Szeged-logóval ellátott táskát. A bresti pedagógus tegnap 11 tanulójával a kétszeres magyar bajnok edzésére érkezett. A gall fiatalok az elmúlt héten érkeztek városunkba, a Fodor-szakközépiskolával állnak kapcsolatban, évek óta tart a cserediák-kapcsolat.

A fiatalemberek csodálattal figyelték a tréninget, Juan Carlos Pastor hozta a formáját, pörgött rendesen, az edzésre is rátett egy lapáttal. A szokásos koreográfiával zárult a foglalkozás, a játékosok egy kört alkottak, a mester értékelte a munkát. Ekkor léptek elő főszereplővé a francia vendégek, akik a saját maguk által készített bagettet, zsömlét és kis szendvicseket adtak át a csapat tagjainak. Hajnali ötkor kezdtek a munkához, hogy átadják az ajándékot.

Bori Zoltán, a szakközépiskola testnevelő tanára hozta el őket a sportcsarnokba. Az biztos, hogy sokáig mesélik majd otthon, hogy találkozhattak a csapattal. Mivel a Pick szlovén légiósa, Matej Gaber három évet is játszott Montpellier-ben, így a péknek és hentesnek a – a Pick-gyárban voltak gyakorlaton – tanuló fiúk hosszasan beszélgettek a kőkemény beállóssal.

Jó volt látni, hogy Szeged első számú csapata milyen népszerű, és ez a 11 diák jó hírét viszi a MOL-Picknek.

Vasárnap 17 órakor következik a Kielce elleni hazai BL-meccs, amelyre ma és holnap 15 órától az újszegedi sportcsarnokban is lehet belépőt vásárolni.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2016.10.06.

TOVÁBBI HÍREK

2021
10/19
A 221. fellépésünk következik a négyszeres BL-győztes ellen

Szerda 18.45-kor a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjában, az ötödik fordulóban a német THW Kiel otthonában lépünk pályára. A meccset a Sport1 élőben közvetíti.

2021
10/18
Komoly rangadó vár ránk a THW Kiel otthonában

Szerdán 18.45-kor a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjában, az 5. fordulóban a német THW Kiel otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR