Francia diákok sütöttek a Pick Szegednek

Vissza
Francia diákok sütöttek a Pick Szegednek

Francia diákok látogatták meg csütörtök délelőtt a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát. A 11 fiatal ajándékkal lepte meg a vasárnapi BL-ütközetre (a címvédő Kielce lesz az ellenfél) készülő játékosokat.


A tanárnő, Anne három éve járt először Szegeden. Akkor vásárolt már magának egy MOL-Pick Szeged-logóval ellátott táskát. A bresti pedagógus tegnap 11 tanulójával a kétszeres magyar bajnok edzésére érkezett. A gall fiatalok az elmúlt héten érkeztek városunkba, a Fodor-szakközépiskolával állnak kapcsolatban, évek óta tart a cserediák-kapcsolat.

A fiatalemberek csodálattal figyelték a tréninget, Juan Carlos Pastor hozta a formáját, pörgött rendesen, az edzésre is rátett egy lapáttal. A szokásos koreográfiával zárult a foglalkozás, a játékosok egy kört alkottak, a mester értékelte a munkát. Ekkor léptek elő főszereplővé a francia vendégek, akik a saját maguk által készített bagettet, zsömlét és kis szendvicseket adtak át a csapat tagjainak. Hajnali ötkor kezdtek a munkához, hogy átadják az ajándékot.

Bori Zoltán, a szakközépiskola testnevelő tanára hozta el őket a sportcsarnokba. Az biztos, hogy sokáig mesélik majd otthon, hogy találkozhattak a csapattal. Mivel a Pick szlovén légiósa, Matej Gaber három évet is játszott Montpellier-ben, így a péknek és hentesnek a – a Pick-gyárban voltak gyakorlaton – tanuló fiúk hosszasan beszélgettek a kőkemény beállóssal.

Jó volt látni, hogy Szeged első számú csapata milyen népszerű, és ez a 11 diák jó hírét viszi a MOL-Picknek.

Vasárnap 17 órakor következik a Kielce elleni hazai BL-meccs, amelyre ma és holnap 15 órától az újszegedi sportcsarnokban is lehet belépőt vásárolni.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2016.10.06.

TOVÁBBI HÍREK

2019
03/18
Magyar Kupa: a Balatonfüreddel játszunk az elődöntőben

Az M4 Sport Tv kézilabda-magazinjában kisorsolták a Magyar Kupa elődöntőinek párosításait, ahol a Balatonfüreddel kerültünk össze.

2019
03/18
Szerencsét hozott a Lexus-kulcs

Remek győzelmet arattunk tegnap délután, 25–23-ra nyertünk a K&H liga 20. fordulójában a Veszprém ellen. A mérkőzés előtt csapatkapitányunk és elnökünk jelképesen megkapta a Lexus Szegedtől új autóink kulcsait.

AZ ÖSSZES HÍR