Három edzés, majd irány Zagreb!

Vissza
Három edzés, majd irány Zagreb!

Szombaton 20 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligája B csoportjában, a második fordulóban Horvátországban, a HC Prvo plinarsko drustvo Zagreb otthonában lépünk pályára. Péntek 7.30-kor busszal kelünk útra.

2012. szeptember 29-én játszottunk utoljára Zagrebban. Négy év után térünk vissza a horvát fővárosba, szombaton 20 órakor a nem éppen rövid nevű HC Prvo plinarsko drustvo Zagreb ellen csatázunk. 

Négy éve 30–27-re kikaptunk, de itthon 26–24-re nyertünk ellenük. Eddig nyolcszor csatáztunk velük a BL-ben, mérlegünk: 2 győzelem, 2 döntetlen és 4 vereség. A Löwen elleni döntetlen (28–28) a 11. „remink” volt a Bajnokok Ligájában. Eddig 138 meccset játszottunk, a Zagreb elleni lesz a 139. összecsapásunk.

A MOL-Pick Szeged házi góllistájára nyolc új játékosunk került fel. Szergej Gorbok volt a 75. szegedi kézilabdás, aki gólt szerzett az európai topsorozatban. Továbbra is Fero Sulc vezet, egykori szlovák légiósunk 205 gólt jegyzett. Balogh Zsolt a Löwen ellen jubilált, megszerezte 150. BL-találatát, és már 151 gólnál jár, jelenleg az ötödik a ranglistán.

Az idény első szegedi BL-gólját Jonas Källman szerezte, eddig 82 Pick-játékos talált be.

Szerdán egy, csütörtökön két edzés szerepel a programban, pénteken 7.30-kor indulunk az újszegedi sportcsarnok elől. Este edzünk Zagrebban, és szombat délelőtt is lesz tréning.

Csapatunk Facebook-oldala fotókkal, élő bejelentkezésekkel és interjúkkal jelentkezik, a delmagyar.hu Útinapló formájában számol be az útról. A meccset a Sport 1 TV élőben adja, és elkísér bennünket a #kékek stábja is, az október 7-dikei első adásra forgat a csapat, igazán exkluzív dolgokat is láthatnak majd a nézők a premier adásban a Sport TV-n.

Mozgalmas napok következnek, de ilyen, ha beindul a szezon. Az is biztos, hogy a Pick-szurkolók erőt adnak majd, Érdi Zsolték 20-an – ők már ma elindulnak –, Ginál Jánosék 30-an, míg többen gépkocsikkal érkeznek a meccsre, így közel 100 szegedi szurkoló biztatja majd a csapatot. Kell is a biztatás, hiszen a Zagreb vereséggel kezdett a BL-ben, a Celje otthonában 30–28-ra kaptak ki.

Gyerünk Kékek! Csak előre!

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2016.09.28.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR