A 14. idényünk a BL-ben

Vissza
A 14. idényünk a BL-ben

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata vasárnap 17 órakor megkezdi szereplését a VELUX EHF Bajnokok Ligájában, a B csoportban. Az első fordulóban hazai pályán a német Rhein-Neckar Löwent fogadja.

Húsz éve mutatkoztunk be a BEK-ben, a Bajnokok Ligája elődjében, így szép jubileumhoz érkeztünk. 1996-ban megszereztük a magyar bajnoki címet, így indulhattunk a Bajnokcsapatok Európa Kupájában. Első meccsünket október 12-én vívtuk a román Steaua Bukarest ellen, és a régi sportcsarnokban 27–17-re nyertünk.

Idén is résztvevői vagyunk a VELUX EHF Bajnokok Ligájának, ez lesz a 14. idényünk, amit a legjobbak között tölthetünk el.

A B csoportba kaptunk besorolást, a német Rhein Neckar Löwen ellen kezdünk itthon vasárnap 17 órakor.

Eddig a BL-ban hatszor találkoztunk az aktuális német bajnokkal, háromszor nyertünk, háromszor vereséget szenvedtünk.

Több játékosunk is először játszik Pick-mezben a BL-ben: Marin Sego, Pedro Rodriguez, Mario Sostaric, Denis Buntic, Stas Skube, Sandro Obranovic, Matej Gaber, Szergej Gorbok, Bodó Richárd, Bánhidi Bence, Bóka Bendegúz premierre készül. 
Csapatunk célja a továbbjutás a csoportból, ami nem lesz egyszerű, hiszen a Löwen mellett a BL-győztes lengyel Kielce, a macedón Vardar, a horvát Zagreb, a szlovén Celje, a fehérorosz Breszt és a svéd Kristianstad szerepel.

Juan Carlos Pastor vezetőedző elégedett volt a csapat felkészülésével, az eddig lejátszott öt magyar bajnokin pedig meccsről meccsre jobban játszott a csapat. A spanyol szakember kiemelte, hogy a BL-ben még ennél is több kell, de a fantasztikus szegedi közönséggel minden meccsen győzelemre játszik majd a MOL-Pick Szeged.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2016.09.23.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

AZ ÖSSZES HÍR