Bemutatjuk mai és októberi ellenfelünket

Vissza
Bemutatjuk mai és októberi ellenfelünket

MOL- Pick Szeged – HC Meshkov Breszt mérkőzést rendeznek a Kanizsa-kupa ma délutáni döntőjében (15.30, tv: Sport2). Érdekes találkozónak ígérkezik a finálé, mivel csapatunk a Bajnokok Ligájában is egy csoportba került a fehérorosz bajnokkal. Októberben it

A Brest két magabiztos győzelemmel jutott be a döntőbe: a szerb Partizan ellen 33-23-ra, míg a macedón Metalurg Skopje ellen 27-21-re győztek Pavel Atmanék.
A Meshkov Brest erejét jól tükrözi, hogy a SEHA-ligában idén indulnak ötödször, az eddigi négy idényben pedig kétszer döntősök voltak, kétszer pedig elődöntősök.
Ezen a nyáron tovább erősödött a keretük, minőségi játékosok érkeztek. Négyet igazoltak, mindegyikőjük köthető Magyarországhoz. Prodanovicsot és Mijatovicsot közvetlenül magyar csapattól, a Szegedtől és a Tatabányától igazolták. Jamali kölcsönbe Veszprémből érkezett a fehéroroszokhoz, bár a legutóbbi szezont a svéd Kristianstadban kézilabdázta végig a magyar válogatott balátlövő. Vladislav Ostrushko a katari Lekhwijától tette át székhelyét Bresztbe, de ő is köthető hazánkhoz: a 2014/15-ös szezonban a Csurgó játékosa volt.
 
A Meshkov legnagyobb erőssége az orosz gólgép, Pavel Atman. A 29 éves játékos amellett, hogy kiváló karmestere a játéknak, jó hatékonysággal lövi az ellenfelek kapuját is. Dainis Kristopans a maga 213 centiméterével kimagaslik csapatából. Balkezes, jó átlövő, védekezésben is kulcsszerepe van középen. A Brest ketrecét a riói olimpiát megjárt kapus Ivan Pesic, valamint Rade Mijatovic és Vitalij Csarapenka őrzi.
 
A 2015/16-os SEHA-liga idény legeredményesebb Brest-játékosa a beálló, Rastko Stojkovics volt. A 35 éves kézilabdázó a góllövőlista harmadik helyén zárt Radoslav Antl és Gasper Marguc mögött 93 találattal, ebből 33 gólt hétméteresből szerzett. Stojkovics neve mellé az elmúlt szezonban 9 rontott büntető került be.
 
Átigazolások a 2016/17-es szezon előtt:
Érkezett:
Rajko Prodanovics (jobbszélső, MOL-Pick Szeged), Rade Mijatovics (kapus, Grundfos Tatabánya KC), Aleh Astrashapkin (jobbátlövő, Váci KSE, kölcsönből vissza), Vladislav Ostroushko (balátlövő, Lekhwija), Iman Dzsamali (balátlövő, Telekom Veszprém, kölcsönbe)
 
Távozott:
Aleh Astrashapkin (jobbátlövő, Csurgói KK, kölcsönbe), Maksim Baranau (jobbszélső, Székelyudvarhelyi KC), Artsiom Selvasiuk (beálló, Mezőkövesdi KC, kölcsönbe)
 
A Meshkov Brest játékoskerete a 2016/17-es szezonra:
Kapusok: Ivan Pesic, Vitaly Charapenka, Rade Mijatovics, Dzmitry Patotski
Jobbszélsők: Dzianis Rutenka, Rajko Prodanovics
Jobbátlövők: Siarhei Shylovich, Dainis Kristopans
Irányítók: Dzmitry Nikulenkau, Alexander Tioumentsev, Artsiom Kulak
Beállók: Rastko Stojkovic, Maxim Babichev, Viachaslau Shumak
Balátlövők: Pavel Atman, Iman Dzsamali, Vladislav Ostroushko, Andrey Yashchanka
Balszélsők: Ljubo Vukic, Simon Razgor, Andrei Yurynok, Andrei Tsypak
Vezetőedző: Sergei Bebeshko
 
- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2016.08.28.

TOVÁBBI HÍREK

2019
09/19
Luka Stepanacic számára élmény volt az első szegedi BL-meccse

Csapatunk horvát játékosának, Luka Stepancicsnak furcsa lesz a visszatérés. Vasárnap a MOL-PICK SZEGED győzelméért küzd egykori csapata, a Paris SG ellen. Jobbátlövőnkkel beszélgettünk.

2019
09/19
Edzéslesen: szombaton utazunk Párizsba

Két ponttal gazdagabban utazhatunk szombaton reggel Párizsba, hogy vasárnap 19 órakor a világ egyik legerősebb csapatával, a PSG-vel megküzdjünk a győzelemért a BL 2. fordulójában. Gőzerővel készül csapatunk a csatára, amelynél ma edzéslesen jártunk.

AZ ÖSSZES HÍR