Középhátvédből lett beállós Bánhidi Bence

Vissza
Középhátvédből lett beállós Bánhidi Bence

A 204 centiméter magas Bánhidi Bence (21) hétfőn délelőtt Szegeden járt. A magyar válogatott beállós a nyártól a MOL-Pick Szeged csapatát erősíti, 3 éves szerződést kötött a klubbal. Bence sokáig futballozott, középhátvéd volt. A győri születésű kézilabdá

- Hogy kezdődött a sportolói pályafutásod?

- Futballoztam, a magasságom miatt a hátsó alakzatban kaptam szerepet, középhátvéd voltam. 2011-ben igazoltam Balatonfüredre, itt lettem NB I-es játékos, majd 2014-ben bemutatkozhattam a felnőttválogatottban is. Nagy örömmel fogadtam el a MOL-Pick Szeged szerződését, egy híres és jó klubhoz igazolhatok.

- Mit vársz a BL-szezontól, mennyire várod a bemutatkozást?

– Minden kézilabdás álma, hogy a BL-ben szerepelhessen. Nagyon várom az első meccset. Nem nehéz, de nem is könnyű a csoportunk. Úgy gondolom, hogy a keretben történő nagy változás ellenére is odaérhetünk az első három hely valamelyikére. 

- Mennyire ismered a csapatot?

– Zubai Szabolcs már a válogatottban is sokat segített nekem, ő nagy támaszom lehet, igazi példakép, tudom, hogy mennyire szeretik őt a szurkolók. Bodó Ricsi és a Füreden is csapattársam, Bóka Bendegúz jó barátom, így könnyebb lesz a beilleszkedés. Pastor mester is garancia arra, hogy fejlődjek, és még jobb játékos legyek, mert ez volt a legfőbb indok, hogy a MOL-Pick Szegedbe szerződjek. Várom a meccseket, mert ilyen remek közönség előtt még sohasem játszottam, és most már nemcsak szurkolóként élhetem majd meg a Szeged–Veszprém csatákat. 

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2016.07.04.

TOVÁBBI HÍREK

2020
05/30
Alen Blazevic: visszatérek elbúcsúzni a szegedi közönségtől

Alen Blazevic 2012-ben igazolt hozzánk. A mindig mosolygós Ciro nyolc évig erősített bennünket. Horvát játékosunk büszke azokra a címekre és győzelmekre, melyeket velünk ért el. Búcsúinterjú.

2020
05/29
Mirko Alilovic szerződését 2023-ig meghosszabbítottuk

Klubunk 2023-ig meghosszabbította Mirko Alilovic szerződését. Horvát válogatott kapusunk remekül érzi magát a családjával nálunk, örömmel írta alá az újabb megállapodást.

AZ ÖSSZES HÍR