Denis Buntic nyártól MOL-Pick Szeged

Vissza
Denis Buntic nyártól MOL-Pick Szeged

Horvát válogatott jobbátlövővel, az olimpiai bronzérmes Denis Bunticcsal (33) erősíti meg keretét a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A 199 centiméter magas játékos két éves szerződést kötött a kétszeres magyar bajnokkal, a lengyel Kielce együttes

– Nem kellett bemutatni a Szegedet, hiszen tavaly és idén is játszottunk ellenük a BL-ben. Ismerem az edzőt, ismerem a csapatot, a klub komoly terveit, így ezért választottam a MOL-Pick Szegedet. Tudom, hogy milyen fantasztikus közönsége van a csapatnak, micsoda hangulatot teremtenek, így izgalommal várom majd a bemutatkozást, az első találkozást – nyilatkozta Denis Buntic csütörtök délután a Kárász utcán sétálva. 
 
A horvát klasszis csütörtökön érkezett Szegedre, orvosi vizsgálaton vett részt, lakást nézett a családjának. 

1982. október 13-án Ljubuskiban született, amikor meglátta a napvilágot, akkor még Jugoszláviának hívták hazáját. Szülővárosa ma már Bosznia-Hercegovinában található, Buntic azonban horvát állampolgár. A 199 centiméter magas, balkezes játékos 1998-tól 2006-ig az Izvidac együttesét erősítette. Olyan ismert csapattársai voltak, mint a Pickkel EHF-kupát nyerő Nikola Prce, vagy éppen a Veszprémet erősíti Alilovic kapus és a kőkemény védő, Terzic. 

Eddig 320 gólt szerzett a Bajnokok Ligájában, és ezt még gyarapíthatja, hiszen jelenlegi együttese, a lengyel Kielce a legjobb nyolc között folytatja a küzdelmet. Pályafutása alatt szerepelt a horvát RK Zagreb, a szlovén Koper, a spanyol León gárdájában, 2011 óta pedig a lengyel rekordbajnok Kielcét erősíti. A horvát válogatottal a londoni olimpián bronzérmes lett – éppen a magyar válogatott ellen nyertek –, kétszeres vb-második, míg két Európa-bajnokságon is érmet szerzett, egyszer második, egyszer harmadik lett hazája válogatottjával. Idén eddig 44 talátot szerzett az európai topligában, a Szegednek összesen hét gólt dobott. Az elmúlt BL-fordulóban a fehérorosz Bresztnek 6 gólt dobott, és bekerült a forduló válogatottjába. 

– Rutinos, gólerős játékossal sikerült megegyeznünk, a horvát átlövővel 2 éves szerződést kötöttünk, a nyártól a MOL-Pick Szeged csapatát erősíti majd – nyilatkozta dr. Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnöke. 
 
- Süli Róbert- 

Közzétéve: 2016.03.31.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR