Az NB I legpatinásabb csapata az ellenfelünk

Vissza
Az NB I legpatinásabb csapata az ellenfelünk

Szerdán 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 1–6. helyért zajló rájátszásában a MOL-Pick Szeged együttese a Grundfos Tatabánya gárdáját fogadja az újszegedi sportcsarnokban. A meccset az m4 televízió élőben közvetíti.

MOL-Pick Szeged: Idén eddig 26 meccset játszottunk a K&H férfi kézilabda ligában, 25-öt megnyertünk, és egyetlen egyet veszítettünk el. Éppen szerdai ellenfelünk, a Grundfos Tatabánya vert meg bennünket, az egykori Bányász 27–26-ra nyert otthonában ellenünk. Összesen 863 gólt dobtunk eddig a bajnokságban, az idényben 1329 (magyar bajnoki és Bajnokok Ligája) gólt szereztünk.

A rájátszásban előbb a Füredet, majd a Vác együttesét vertük magabiztosan, 66 gólt szereztünk, 43-at kaptunk. A két meccsen 14 játékosunk – köztük José Manuel Sierra is – szerzett gólt. A legeredményesebb eddig Rajko Prodanovics 13 találattal. Hétfőn már edzettünk, ha minden kedvezően alakul, akkor a legerősebb kerettel vehetjük fel a küzdelmet, Sierra, Zubai és Csuruvija is visszatér a keretbe.

Grundfos Tatabánya: A férfi kézilabda NB I legpatinásabb csapata az egykori Bányász, amelyet 1942-ben alapítottak. Négyszeres magyar bajnok, a magyar férfi kézilabda meghatározó együttese. Az alapszakaszt a második helyen zárta (nekünk 46 pontunk volt, nekik 40), jelenleg két meccsen kétszer nyert Vladan Matics csapata. Az egykori szegedi közönségkedvenc tréner és játékos továbbra is nagy népszerűségnek örvend a szegedi szurkolók körében, csakúgy, mint Katzirz Dávid, aki a Tatabányát erősíti.

A vendégek legeredményesebb (16 gól) játékosa a rájátszásban az a Bodó Richárd, aki a nyártól a MOL-Pick Szeged együttesét erősíti majd. A Tatabányából eddig kilencen szereztek gólt a két meccsen, az alapszakaszban a szélső Vujovics volt a legeredményesebb, összesen 116 gólt jegyzett.

A meccs: A pénztár 16 órakor nyit, a belépő 1990 forintba kerül. A találkozót az m4 televízió élőben adja, a delmagyar.hu szöveges online tudósításban számol be. Csapatunk Facebook- és Twitter oldala részeredményekkel, fotókkal és videóval jelentkezik a meccsről, míg Instragam-oldalunk friss fotókat közöl majd.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2016.03.29.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR