A szurkolók kérdeztek, Pastor mester válaszolt

Vissza
A szurkolók kérdeztek, Pastor mester válaszolt

Immár második alkalommal beszélgettünk egy kávé mellett Juan Carlos Pastorral, a MOL-Pick Szeged vezetőedzőjével. Csapatunk mestere most 5+1-es szurkolói kérdésre válaszolt.

– A Kielt egyszer már sikerült megverni itthon, de úgy, hogy a német csapat csak pislogott. Akkor a játékosaink 1000%-os koncentráltsággal léptek a pályára. Az utóbbi meccseken több olyan hiba is volt a játékunkban, amelyet a Kiel ellen nem lehet megengedni. Sikerülhet-e vasárnapra elérni ezt a koncentráltságot és ezt fenntartani 3 napig (vasárnap–szerda)?

– Nem elég 50, 60 vagy éppen 70 percen keresztül jól játszani, mivel ez egy párharc, 120 percen keresztül kell jól teljesítenünk. Itthon nagyot kell játszanunk, mert nagy lesz a teher a csapaton, főként fizikailag. Nem szabad elfelejteni: 3 nap alatt játsszuk le a két meccset. Ez a csata most pont olyan, mint amilyen a berlini EHF-kupa négyes döntője volt. Így kell felfognunk. Az európai kézilabda nagyon nyílt, ha van egy vagy két jó napod, akkor képes lehetsz a bravúrra, a jó eredményre. Tisztában vagyunk vele, hogy kemény lesz, de a fantasztikus szegedi közönséggel közösen nyerni tudunk, mert a célunk, hogy visszamenjünk Barcelonába.

– Az utánpótlás játékosok miért nem kapnak több játékpercet az NB I-es meccseken?

– A fiatalok közül Hegedüs Márk és Fekete Bálint kapta a legtöbb szerepet. A többieknek is megvolt az esélyük, de nem éltek vele. Többször edzettek velünk, ahol bizonyíthatták volna, hogy helyük van az NB I-es felnőttcsapatban. Márk minden alapszakaszbeli meccsen játszott, ő volt a legeredményesebb beállósunk. Bálintnak nem volt szerencsére, mert úgy terveztük, hogy a februári meccseken felváltva játszik majd valamelyik jobbátlövővel, mivel azonban Balogh Zsolti a műtéte után tért vissza, így őt játékba kellett hozni.

– Mesélne egy kicsit a harmadik félidőben (Sport TV) a klubmenedzser, Juhász Levente által említett új (3 éves) projektről? Miben lesz ez más, mi változik az első 3 évhez képest?

– Az lesz a legnagyobb különbség, hogy új játékosokkal kezdünk mindent előlről. Egyelőre még nem szeretnék beszélni erről a projektről, mert az előzőt nem fejeztük még be. Az idény végén szívesen válaszolok ezekre a kérdésekre, és ezt meg is teszem majd. Sok fontos meccsünk van még itthon és a nemzetközi porondon is. Nem lenne sportszerű azokkal a játékosokkal szemben, akik itt vannak még, hogy most egy olyan témáról beszélgessünk, ami fél év múlva lesz. Lépésről lépésre dolgozunk. Most a Kiel-meccs következik, erre koncentrálunk, és ezen a meccsen nagyon fontosak a szurkolóink, akik minden támadáshoz, minden védekezéshez sokat tudnak hozzátenni, mert ők nagy erőt adnak, nagy nyomás alatt tudják tartani az ellenfelet.

– Van-e olyan játékos, akit megbánt, hogy elhagyja a csapatot? Hisz lássuk be, azok akik elmentek/elmennek, az utolsó hónapjaikban szárnyalnak a pályán. Az edzői pályafutása során biztos tapasztalta ezt, szerinte miért fordul elő ezeknél a játékosoknál az utolsó hónapokban az ilyen látványos teljesítménynövekedés?

– A döntést időben hoztuk meg, és ezt úgy gondolom, hogy a játékosok is időben tudták meg. Akik most jól játszanak, nagy valószínűséggel tudják már, hogy hol játszanak majd, így van bennük egy bizonyítási vágy. Sohasem azt nézem, hogy ki megy el, ki marad, hiszen mindenkinek van szerződése, amely a MOL-Pick Szegedhez köti. Annak is, akinek az idény végén jár le a megállapodása, és annak is, aki tovább marad. Itt mindenki profi, így tudja, hogy mi dolga, mi most is egy csapatot képviselünk, az pedig a MOL-Pick Szeged.

– A munkán kívül hogyan telik a szabadideje, van-e egyáltalán, vagy szinte a magyarországi életét a szakmai rész tölti ki?

– Aki figyelte a versenynaptárunkat, láthatta, hogy milyen sűrű volt, és sűrű lesz a programunk. Az elmúlt vasárnapunk hosszú idő után volt szabad. Legtöbbször már a meccsekre készülük, videót vágok össze, elemzek, készülök otthon az edzésre.

– A pletykák szerint Önt is megkeresték a szövetségi kapitányi kinevezéssel kapcsolatban. Esetleg kaphatunk-e arra választ, hogy miért nem lett Ön (is) szövetségi kapitány?

– Engem senki sem keresett meg, így ebben az ügyben nem tudok nyilatkozni. Ha szakmai véleményt kérnek, akkor természetesen segítek a kapitánynak.

- Lejegyezte: Süli Róbert - 

Közzétéve: 2016.03.23.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR