Isten veled, Kálmán bácsi!

Vissza
Isten veled, Kálmán bácsi!

75 éves korában elhunyt Gyenes Kálmán, a Délmagyarország fotóriportere, csapatunk egykori fotósa. Őszinte részvétünk a családnak, emlékét örökre megőrizzük.

Kálmán bácsi! Mindenki így ismerte, így szólította Gyenes Kálmánt. Már a Volán idején a csapatunk mellé került, jött a hazai meccseinkre, elkísért bennünket idegenbe is, ő készítette az első külföldi fotókat, így a történelmünk egyik része volt ő. 

Zseniális meglátásai voltak, olyan képeket készített, amelyek örökre emlékezetesek maradtak.

Milyen furcsa, de akkor alig vártuk, hogy megjelenjen a másnapi Délmagyarország, mert mindenki kiváncsi volt a fotóra, melyik játékos szerepel rajta, Kálmán bá kit fotózott le.

Sok helyre utazott velünk, a szurkolók elkérték a képeket, akkor még nem volt email, nem volt Facebook, így kérték, hogy hívjon elő nekik egy képet, mert szeretnék eltenni emlékbe azt. Biztos, hogy sok száz szegedi szimpatizánsnál van otthon Gyenes Kálmán-fotó. Az biztos, hogy egykori játékosaink is büszkén őrzik ezeket a képeket, mert Kálmán bácsi mindig adott egyet. Egy-egy külföldi útja után albumot készített, amely a klubbé lett. Ezek mára nagy kincsé váltak.

Kálmán bácsi! Furcsa lesz így élni, hogy nem vagy velünk. Régen láttunk, betegeskedtél, így nem jártál meccsre, pedig te a mi családunk egyik része voltál. De az maradsz, mert akik nincsennek velünk, ők most már összeálltak előtted egy csapatfotóra. Badó, Hubai, Noel, Csáky, Tóth, Giricz, Barabás büszkén feszít előtted, mert tudják, hogy Gyenes Kálmán remek fotót készít róluk.

Isten veled Kálmán bácsi! Nyugodj békében!
 

Közzétéve: 2016.03.11.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

AZ ÖSSZES HÍR