Csak Előre (9. rész) - izgalomban a volt játékosok

Vissza
Csak Előre (9. rész) - izgalomban a volt játékosok

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata október 26-án (szombat) 16 órakor játssza a bajnokság csúcsrangadóját, ekkor fogadja a nagy rivális MKB-MVM Veszprém együttesét.

Bajusz Sándor nagy kedvence továbbra is a Pick Szeged táborának. Sanyi ott lesz szombaton a lelátón.

– Ez egy sportoló csúcsa, ha ilyen miliőben játszhat. Nem hasonlítható össze semmivel sem. Most is úgy gondolok rá, hogy az élettől kaptam egy nagy ajándékot, hogy ilyen hangulatú meccseken szerepelhettem, ezt nem feledem. Nem is sejtettem, hogy ennek a meccsnek ilyen varázsa van, csak ott a pályán győződtem meg arról, hogy a Szeged–Veszprém párharc mit jelent. Semmilyen meccsel nem lehet összehasonlítani. Mindig egészséges versenyláz volt bennem. Amint elkezdődött a meccs, akkor ez elmúlt. Onnantól a rangadó játszotta a főszerepet, belevetettem magam a küzdelembe. Mit várok a meccstől? Szegeden, ilyen közönség előtt képes lehet rá a csapat. Láttam a fiúkat többször is, bízom bennük és az edzőben is.

A kubai származású Yunier Noris jelenleg Spanyolországban él, ő is erősítette a Pick Szeged csapatát.

– Santander mellett egy Liencres nevű tengerparti faluban élek a családommal, három gyermekeimmel és feleségemmel. Az ikrek közül Ruben fiam karatézik, kosarazik és sakkozik. Minden álma, hogy egyszer a Los Angeles Lakersben játszhasson. Rebeka ritmikus gimnasztikára jár, és teniszezik, míg a kicsi Dóra, aki csak 2 centiméterrel kisebb az ikreknél kosár- és teniszedzésekre jár. A sport meghatározza életünket. Én már nem kézilabdázom, zumbaoktató vagyok, ebből élünk, most ez a foglalkozásom. Mivel a mai világban könnyen értesül az ember mindenről, így természetes, hogy figyelem a volt csapatomat, a Pick Szegedet. Interneten és a parabolaantenna jóvoltából több meccset is megnéztem már. Több volt csapattársammal is szoktam beszélni, nem feledem azokat a csodás éveket, amelyeket Magyarországon, Szegeden tölthettem el, ez életem egyik meghatározó időszaka volt. Mindig terveztük, hogy elutazunk Szegedre, eddig ez nem valósult meg. Azt várom a Veszprém ellen, hogy a drukkerek büszkék legyenek a csapatra, azt a teljesítményt nyújtsák a fiúk, amire minden Pick-szurkoló vágyik. Én innen a távolból nagyon szorítok a srácoknak – nyilatkozta Yunier Noris. 

Grőber Mátyás is nagy harcosa volt a Pick Szegednek:

– Szegeden olyan a miliő, amely erőt ad a hazai csapatnak. Örülök annak, hogy ez nem háború, hanem tisztességes csata a két csapat között. Erős a Veszprém, jó csapat, így háromesélyes a meccs, de én bízom a fiúkban. Az biztos, hogy a két spanyol mester nagy stratéga. Ki mit talál ki, ki mennyire lesz friss, precíz? Ez mind döntőnek bizonyulhat. Én bízom a Pickben, képes lehet a csapat győztesen elhagyni a pályát. Nem vitás, Magyarországon ez az El Clásico, a derbi! A szív sokat jelent, ez erőt adhat a meccshez. Ne pörgessék túl magukat, és ne 1-2 perc alatt nyerjék meg a meccset, mert az 60 percig tart. Ez legyen ott végig a fejekben. Harcolni kell egymásért, a szegedi közönség pedig olyan erőt ad, ami pluszenergiákat mozgósít, ami győzelemre vezethet.

- süli róbert -

Közzétéve: 2013.10.25.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR