Matej Gaber: MOL-Pick Szeged

Vissza
Matej Gaber: MOL-Pick Szeged

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata 3 éves szerződést kötött a szlovén válogatott beállóssal, Matej Gaberrel. Az 52-szeres válogatott játékos 2016 nyarától erősíti csapatunkat.

– Sikerült megállapodnunk Matej Gaberrel, és jövő nyártól a MOL-Pick Szeged keretéhez tartozik majd a szlovén válogatott kézilabdás. Montpellier-ben lejárt a szerződése, számára vonzó volt a felvázolt terv és elképzelés, amit elétettünk. Szeretne fejlődni és tanulni, úgy gondolja, hogy ezt Szegeden megteheti. Számára fontos volt Juan Carlos Pastor vezetőedző személye is, mert tudja, hogy a spanyol szakember kezei alatt még jobb játékossá válhat – nyilatkozta dr. Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnöke.

Matej Gaber 1991. július 22-én született Kranjban. 197 centiméter magas, 114 kilogramm. A 2008–2009-es idényben mutatkozott be a nemzetközi porondon, ekkor az EHF-kupában szerepelt. A 2012–2013-as idényben a Velenje játékosaként a BL-ben játszott, ekkor 28 gólt dobott. Egy év múlva a francia Montpellier csapatához igazolt. Játszott ellenünk a berlini EHF-kupa-döntőben, ahol legyőztük a francia csapatot. Az idei szezonban három gólt dobott nekünk Szegeden, míg Montpellier-ben csak védekezett, így nem szerzett gólt. Luka Zvizej és Dean Bombac után Matej Gaber lesz klubunk harmadik szlovén játékosa.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2015.12.29.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR