Bóka Bendegúz: jövő nyártól MOL-Pick

Vissza
Bóka Bendegúz: jövő nyártól MOL-Pick

Csapatunk újabb válogatott játékost igazolt. A 22 éves balszélső, Bóka Bendegúz 2016-tól 1+2 éves megállapodást írt alá a MOL-Pick Szegeddel.

190 centiméter magas, 22 éves, jobbkezes, a balszélen szerepel. A jövő nagy reménysége, már bemutatkozott a magyar felnőtt válogatottban. Ő nem más, mint Bóka Bendegúz. A Balatonfüred saját nevelésű játékosa az idei szezonban 18 meccsen lépett pályára a jelenleg az NB I-ben 3. helyen álló Balaton-parti együttesben és 53 gólt szerzett. 2016. nyarától a MOL-Pick Szeged játékosa lesz, klubunk 1+2 éves szerződést kötött a szélsővel.

- Bánhidi Bence és Szergej Gorbok után immár a harmadik igazolásunkról tudunk a szurkolónknak beszámolni. Egy magyar tehetséggel sikerült megállapodnunk, akinek szép jövőt jósolnak a szakemberek. Jonas Källman és Bóka Bendegúz alkotja majd a 2016/2017-es szezonban a balszélső posztot - nyilatkozta dr. Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnöke.

- Több csapat is megkeresett, voltak kérőim, de amint meghallottam, hogy a Szeged szívesen látna, nem volt kérdés, hogy elfogadjam a szerződésem. Egy kiváló klubba igazolok, remek edzőtől, Juan Carlos Pastortól és egy világhírű játékostól, Jonas Källmantól tanulhatok. Az idény végéig a Füred játékosa maradok, és mindent megteszek azért, hogy sikeresen szerepeljünk, utána pedig következik egy izgalmas kihívás számomra, amit nagyon várok - nyilatkozta Bóka Bendegúz.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2015.12.23.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

AZ ÖSSZES HÍR