Vadkerti: a Sporting hasonlít a Presovra

Vissza
Vadkerti: a Sporting hasonlít a Presovra

Ma délután indul csapatunk Lisszabonba, ahol vasárnap magyar idő szerint 18 órától játszik az EHF-kupa negyeddöntőjében a Sporting ellen. Csapatkapitányunk, Vadkerti Attila szerint az ellenfél játékstílusa a szlovák Tatran Presovéra hasonlít.

15.30-kor indulás az újszegedi sportcsarnoktól, majd 19.35-kor repülővel útra kelünk Lisszabon felé. A hotelbe várhatóan 23 óra körül ér a csapat, amelynek szombaton városnézés és edzés, vasárnap videózás és a meccs szerepel a programjában. A Pick Szeged idegenben, a portugál Sporting CP otthonában kerülne előnybe az EHF-kupa negyeddöntőjében.

– Több videót is láttunk a portugálokról, edzőnk kielemezte a játékukat, erre készültünk az elmúlt napokban – kezdte csapatkapitányunk, Vadkerti Attila. – Hasonló a játékstílusuk, mint csoportbeli ellenfelünknek, a szlovák Tatran Presovnak. Az ellenfél támadásai után gyorsan hozzák fel a labdát, a két szélsőjük „vakon” indul, azaz olyakor már akkor a félpályánál vannak, amikor az ellenfél kapura lő. Ennek köszönhető, hogy két szélsőjük az első háromban foglal helyet a góllövőlistán. A Presov ellen kaptunk ilyen gólokat, most azon leszünk, hogy ezeket elkerüljük.

A Körte becenevű játékost a portugál kézilabdáról is faggattuk.

– A Porto a Bajnokok Ligájában szerepelt, ahol két győzelmet is arattak a csoportjukban, mellettük a jól ismert Benfica és a Sporting dominál még klubszinten. Klubszinten is a hazai játékosokra építenek. Emlékezhetünk a Benfica elleni idegenbeli meccsre, akkor a végjátékban megleptek minket a nyitott védekezéssel, de bízom benne, hogy már nem tudnak olyat mutatni a portugálok, amire ne lenne válaszunk – tette hozzá a kapitány.

Gyúrós István

Közzétéve: 2014.04.18.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

AZ ÖSSZES HÍR