Új felállás a Picknél, nem indul a SEHA Ligában a csapat

Vissza
Új felállás a Picknél, nem indul a SEHA Ligában a csapat

Juan Carlos Pastor felel a Pick Szeged teljes szakmai munkájáért, Szögi Nándor lesz a Pick Kézilabda Zrt. operatív igazgatója. Eldőlt, hogy a Pick nem nevez a SEHA Ligába, inkább a 2014–2015-ös szezonban a hazai bajnokságban, és jó eséllyel a Bajnokok Lig

Mezei Richárd távozása után megszületett a döntés, Juan Carlos Pastor felel a szakmai munkáért. Ez azt jelenti, hogy a spanyol szakember a felnőttegyüttes irányítása mellett a teljes utánpótlást is felügyeli. Szögi Nándor eddigi klubmenedzser pedig a Pick Kézilabda Zrt. operatív igazgatója lesz.


Ami leginkább a szurkolókat foglalkoztatja, az a SEHA Ligában való indulás. Erről is döntött a vezetőség: a csapat nem vesz részt a sorozatban.

– Jártunk Belgrádban, majd két hete Zágrábban volt az egyeztetés a Zrt. és a SEHA Liga vezetői között. Ekkor (miután már bejelentettük az indulási szándékunkat) szembesítettek azzal a SEHA Liga szervezői, hogy több  százezer euró nevezési díjat kell az új csapatoknak befizetniük. Minket is meglepett, hogy ilyen magas nevezési összeget kérnek, erre korábban nem volt példa, és a megküldött szerződés tervezetük sem tartalmazta. Itt még nem ért véget a szervezők kérése, mert a tévés jogdíjakra is igényt tartottak. Az egyik kikötés volt az előzetes egyeztetéskor, hogy a hazai meccseink 50 százalékát közvetítse valamilyen országos tévéadó. Ebben mi léptünk, és előrehaladott tárgyalásban voltunk a tévécsatornákkal. Az, hogy még ettől az összegtől is elessünk, már nem fér bele a költségvetésünkbe, ez komoly anyagi kihívásokat eredményezett volna, amit nem kívántunk tovább hárítani a szurkolókra! Amennyiben elfogadjuk  a SEHA Liga feltételeit, akkor az közel dupla bérlet- és jegyárakat eredményezett volna, ami a részünkről felvállalhatatlan. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy ilyen feltételek mellett nem kívánunk indulni. Mi tettünk egy ajánlatot, hogy mennyit vagyunk hajlandók fizetni (ez sokszorosa volt a korábbi nevezési díjaknak), ezt viszont a SEHA szervezői nem fogadták el. Így marad a magyar bajnokság, és reményeink szerint a Bajnokok Ligája-szereplés. Minden esély megvan arra, hogy az európai topsorozatban induljunk, döntés ebben az ügyben június 20-án lesz – nyilatkozta dr. Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnöke.

– Többször egyeztettünk a Pick Szeged vezetőségével, így tisztában voltam azzal, hogy milyen feltételeket támaszt a SEHA Liga felénk, így én sem szorgalmaztam az indulást. Főként azért nem, mert minden esélyünk megvan arra, hogy a BL-ben a főtáblán szerepelhetünk. A BL és a SEHA nem fér össze, a sok utazással jár mindkettő, igazán edzések nélkül játszanánk végig az idényt, nem lenne idő a meccsekre való felkészülésre – nyilatkozta Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője.  

Térjünk vissza Juan Carlos Pastorra. A hispán szakember eddig is többször feltűnt az utánpótláscsapatok meccsein, edzésein. Most még többet foglalkozik majd a Pick tehetségeivel. A serdülők, az ifik és az NB I/B-ben szereplő felnőttek a következő szezontól hasonló játékrendszerben játszanak majd, mint a felnőttek. A Pick Szeged négy tehetséges kézilabdással (Gidai, Fekete, Pásztor, Sztojanov) már profi szerződést kötött, és még további játékosokkal áll közel a megállapodáshoz.

– Hegedüs Márk jelezte a bajnokság befejezése után, hogy szeretne többet játszani, és erre lehetősége lenne Cegléden. A Pick Szeged kölcsönbe adja a tehetséges beállóst, azzal a kikötéssel, hogy bármikor visszarendelhető lesz a csapatunkhoz – fejezte be a mondandóját dr. Szűcs Ernő Péter.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2014.06.13.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR