A szurkolók kérdeztek, Pastor mester válaszolt

Vissza
A szurkolók kérdeztek, Pastor mester válaszolt

A MOL-Pick Szeged szurkolótáborának képviselőivel a napokban egy közös beszélgetésen vett részt klubunk vezetése. Ezen a kis összejövetelen csapatunk felajánlotta, hogy minden hónapban egyszer Juan Carlos Pastor vezetőedzőtől és Szögi Nándor operatív igaz

MOL-Pick Szeged szurkolók: – A Kolding-meccs előtt hogyan értékeli a csapat fizikai és mentális állapotát, hiszen vannak olyanok, akik nagy csalódásból, és vannak olyanok, akik örömmel tértek vissza az Eb-ről?

– Amikor teljes lett a keretünk, akkor azt mondtam az öltözőben, hogy az Európa-bajnokság már a múlté. Annak is, aki jól és eredményesen szerepelt, illetve annak is, aki kevés sikerrel tért haza. Most a MOL-Pick Szegedre kell koncentrálniuk, itt kell jól játszani, és ha jól teljesítenek, akkor visszatérhetnek majd a nemzeti csapatukhoz.

MOL-Pick Szeged szurkolók: – A kapusteljesítmény növelésére van-e valami konkrét terv?

– Ezen dolgozunk az év eleje óta, hogy hatékonyabb legyen a kapusok teljesítménye. Úgy gondolom, hogy a védelem jól dolgozik, jól teljesít, sok labdát szerzünk, mi is várjuk, hogy legyen több segítség a kapuból. Mi sokat segítünk nekik, bízunk bennük, és ez a legfontosabb.

MOL-Pick Szeged szurkolók: – Gondoljuk, hallotta az MKSZ tervét a légiósok maximalizására. Erről mi a véleménye, illetve mennyire használ ez a klubcsapatoknak és a válogatottnak?

– Akik szerepet kaptak a magyar válogatottban, azok sokat játszanak a magyar bajnokságban, a csapataikban. Játékban vannak! Rengeteg percet töltenek a pályán. Nem lehet az a gond, hogy sok a külföldi az NB I-ben, mert aki válogatott volt, az mind fontos szerepet kap a csapatában. A magyar csapat rosszul játszott az Eb-n, nem álltak össze a dolgok, ez volt a legnagyobb gond. Ha idegenlégiós-korlátozást vezetnek be, akkor esik a színvonal, a nemzetközi porondon pedig nem lesz beleszólása a magyar csapatoknak, nem tudunk majd a külföldi csapatokkal versenyezni. Nem a válogatott a hiba, mindenki itt keresi a problémát, annál sokkal összetettebb a dolog. Sokszor próbáltunk mi is magyar játékost Szegedre hozni akár itthonról, vagy éppen külföldről. Csak problémáink voltak velük, sajnos! Ha szétnézünk a magyar piacon, azért olyan sok kézilabdás nincs, aki BL-színvonalat képvisel. Nekünk az első opciónk mindig, hogy magyar játékost szerződtessünk, van, amikor nem akar hozzánk jönni a játékos, vagy éppen a Veszprém szerződteti. A filozófiám, hogy ha egy a poszton egy jó magyar játékos szerepel, akkor oda őt szerződtessük, ne a külföldit. Emiatt előre is kell gondolkodnunk, így már 2-3 évre előre tervezünk, hogy kit érdemes magunkhoz csábítanunk. Lentről kell kezdeni a változást, nem felülről, ez a véleményem.

MOL-Pick Szeged szurkolók: – A csapat az eddigi bejelentések alapján nagy változáson megy keresztül a nyáron. Kik azok a játékosok, akikre épülhet az új felállás?

– A filozófiát említettem! Van egy tervünk, van egy filozófiánk, amelyhez tartjuk magunkat. Nálunk a védekezés az alap, innen indulunk ki, csak ezután jön a támadás. A lényeg, hogy egyensúly legyen a csapaton belül a posztokon. A cél, hogy kétirányú játékost tudjunk leigazolni, aki tud védkezni és támadni is. Jó példa erre Bánhidi Bence, aki a válogatottban nem védekezett, csak támadott, itt Szegeden azonban fontos szerep jut majd neki védekezésben is.

MOL-Pick Szeged szurkolók: – Megkeresték a magyar szövetségi kapitányi kinevezéssel kapcsolatban, és látna-e benne akkora kihívást, hogy elfogadja?

– Először is nem kerestek meg! Tapasztalatból már tudom, hogy olyanon nem gondolkodom, ami nem létezik. Ha fel is hívnak, megkeresnek, akkor az az első, hogy szólok a klubomnak, hogy van egy ilyen felkérés. Tiszteletből mindekit meghallgatnék. A válogatott program viszont legtöbbször akkor van, amikor szabadság van a klubnál, amikor a családdal vagyok. Most egy dologra koncentrálok: a MOL-Pick Szegedre, nem foglalkozom olyan kérdéssel, ami nem is létezik!

Közzétéve: 2016.02.11.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR