Szűcs Ernő Péter: izgalmas szezon lesz!

Vissza
Szűcs Ernő Péter: izgalmas szezon lesz!

Hétfőn megkezdte a felkészülést a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a 2014–2015-ös szezonra. Orvosi vizsgálattal indult az idény. A szezon ismét izgalmas lesz, EHF-kupa-győztes csapatunk visszatér a Bajnokok Ligájába. A kezdés előtt beszélgettünk dr. Szű

– Ha már a csapat belecsapott a „lecsóba”, tegyünk mi is így: mit vár a szezontól?

– Röviden: izgalmas és emlékezetes idényt. Nagyon szeretném, ha a bajnokságban vagy a magyar kupában most már sikerülne nyernünk, valamelyik sorozatban a dobogó tetejére kellene állnia a Pick Szegednek. A Bajnokok Ligájában a minimális elvárás a legjobb 16 közé jutás. Egy kedvező sorsolással ez a keret képes lehet kiharcolni a legjobb nyolc közé kerülést is.

– Azt is nagyon sokszor leírtuk, hogy lépésről lépésre halad előre a Pick Szeged. Újabb lépés következik?

– Választottunk egy utat, és erről nem szeretnénk letérni. A csapat idén komoly nemzetközi sikert ért el az EHF-kupa-győzelem megszerzésével. Érdekes, de nemzetközileg jóval nagyobb elismerést váltott ki ez a diadal, mint itthon. Az európai szövetség ezt azzal ismerte el, hogy a BL-főtáblán szerepelhetünk, és sok-sok elismerő gratulációt kaptunk külföldről.

– A nyáron is átalakult a szegedi keret. Öt új játékos érkezett. Évekkel ezelőtt a Pick egyik fő törekvése az volt, hogy minél több magyar kézilabdázó szerepeljen a keretben. Az öt új fiú viszont mind külföldi!

– Mi is szeretnénk magyar tehetségeket, jó játékosokat szerződtetni. Azonban kész kézilabdásokat most csak külföldieket találtunk. Nyitott szemmel járunk, így több tehetséges fiatal játékos neve is bekerült a noteszünkbe, akik a jövő Pick-játékosai lehetnek. Most csak légióst szerződtettünk, de lesz olyan év, amikor ez változik majd. Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy mi is azt szeretnénk, ha minél több magyar sportoló erősítené a keretünket. Ez a célunk!

– Ha már a fiataloknál járunk, komoly felkérést kapott. Az ausztriai junior Európa-bajnokságon szereplő fiúcsapat vezetője lesz. Gratulálunk!

– Ez a Pick Szegednek és nekem is komoly elismerés. A keret tagja a Pick Szeged tehetsége, Fekete Bálint, és ha nem lenne sérült, akkor Gidai Máté is ott lehetne az Eb-n. Csoknyai István együttese a svédekkel, a szlovénokkal és az izraeli együttessel került egy csoportba. A továbbjutás a szlovénok elleni csatában dőlhet el.

– Mindig feltesszük a kérdést: lehet új arénája Szegednek?

– Az államtól a város megkapta az ígéretet a projektre. Én nagyon bízom abban, hogy az ősszel felgyorsulnak az események, és elmozdul a holtpontról az ügy.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2014.07.21.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR