Svéd premier a Bajnokok Ligájában

Vissza
Svéd premier a Bajnokok Ligájában

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata szombaton 19 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligájában a svéd IFK Kristianstad együttesét fogadja az újszegedi sportcsarnokban. A BL-ben még sohasem játszottunk svéd csapattal.

Eddig 18 ország 36 csapatával találkoztunk a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. Ez a szám most szombaton bővül. Svéd csapattal még nem találkoztunk az európai topligában. Ez lesz a premier! 

Az IFK Kristianstad azonban nem lesz ismeretlen számunkra, hiszen a 2013–2014-es EHF-kupa-szezonban már megmérkőztünk velük, és akkor kétszer nyertünk. Itthon 29–18-ra, idegenben 26–23-ra.

Klubunk történetében keresgélni kellett rendesen, hiszen az említett Kristianstad elleni csoportmeccsek mellett egyetlenegyszer, az 1999–2000-es City-kupa-sorozatban az Alingsas ellen csatáztunk. Sikerrel vettük az akadályt, és jutottunk a legjobb 16 közé. Szegeden 33–20-ra nyertünk (Szotyori és Buday 6-6 gól, Eklemovics és Nagy L. 5-5 gól), idegenben kikaptunk 26–24-re (Nagy L. 9 gól, Buday és Bartók 5-5 gól), de így is simán továbbléptünk, azonban a nyolcaddöntőben a norvég Stavanger idegenben lőtt góllal búcsúztatott bennünket.

A Kristinastad elleni fellépés igazán különleges lesz, hiszen a szombati szegedi összecsapás után jövő héten szerdán már Svédországban csatázunk ellenük, megkezdődik a második kör a B csoportban. A Bajnokok Ligája történetében még nem fordult elő velünk olyan, hogy ugyanazzal az ellenféllel öt napon belül kétszer is megmérkőzzünk.

A csapat készül, edz, elemez. A hét csak erről szól, ilyen a szezonban még nem is volt, hogy csak egy BL-meccsre kelljen koncentrálnunk.

Csütörtökön és pénteken 15 órától 18.30-ig a sportcsarnokban lesz jegyárusítás. Aki megőrzi a belépőt, az a november 21. (szombat) Gyöngyös elleni bajnokinkat 100 forintért tudja megnézni.

A MOL-Pick Szeged–IFK Kristianstad BL-meccset a Sport 1 élőben adja, a delmagyar.hu szöveges online tudósítással jelentkezik.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2015.11.11.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR