Simán nyertünk Cegléden

Vissza
Simán nyertünk Cegléden

30–26-os győzelmet arattunk a K&H liga 11. fordulójában Cegléden.

Ceglédi KKSE – MOL-PICK Szeged 26–30 (13–19)
K&H férfi kézilabdaliga, 11. forduló. Cegléd, 600 néző. Vezette: Sándor, Szikszay.
Cegléd: Mojszilov 1 – Radnics 3, Radovics 4, Borsos 2, Juhász K. 1, Grbovics 4, Lászlai 1. Csere: Perisics 7/3, Dávid, Megyeri, Szabó B. 1, Tóth K., Hódi 2, Csapi. Vezetőedző: Nagy Károly.
MOL-PICK Szeged: Sierra – Pedro 6, Buntic 4, Skube 1, Bánhidi 4, Gorbok 5, Källman 4. Csere: Sego (kapus), Sigurmannsson 1/1, T. Petrus 2, Blazevic, Gaber 1, Zsitnyikov 2, Balogh, Zubai. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 4/3, ill. 2/1.
Kiállítás: 6, ill. 4 perc.

ÖSSZEFOGLALÓ

Nem utazott el a csapattal Ceglédre Mario Sostaric és Bodó Richárd, helyükre Pedro Rodríguez és Zubai Szabolcs került a meccskeretbe. Sostaric pihenőt kapott Juan Carlos Pastor vezetőedzőtől, míg Bodó kisebb lábsérüléssel bajlódik.

Kapusbravúrokkal indult a mérkőzés. Hazai oldalon Mojszilov, nálunk Sierra mutatott be két három védést. Sigurmannsson, Bánhidi, Pedro, Gorbok, Buntic. Sorminta, öt lőtt gólt követte az első kapott a 8. percben, amikor Grbovics mattolta Sierrát. A tizenharmadik minutumban Bánhidi lefordulásos találatát követően már 1–9 állt az eredményjelzőn. Innentől kezdve jöttek a hibák, aminek következtében feljebb zárkózott a Cegléd Grbovics és Perisics vezetésével. A 24. percben 10–15-nél kért időt Juan Carlos Pastor, majd a szünetre 13–19-cel mehettek a csapatok.

Pedro labdaszerzésével indult a második játékrész, majd gyorsan el is adta. Sierra óriásit védett, de a másik oldalon Mojszilov sem maradt le tőle. Pedro gólja után már nyolccal vezettünk (37. perc: 16–24). A lelkesen küzdő hazaiak nem adták azonban fel, ennek eredményeként Mojszilov kapus egész pályás gólja után már mindössze négy gól volt a Cegléd és a Szeged között (21–25). A nehezebb időszakban Källman jelentette a biztos pontot támadásban, a svéd klasszis pár minutumon belül háromszor is betalált, így nem tudott négynél tovább zárkózni a Pest megyei együttes. Az utolsó öt percet ötgólos előnyről kezdtük, Sierra még büntetőt hárított, de előnyünket már nem növeltük, így 30-26-ra nyertük meg a mérkőzést Cegléden.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Nem egyszerű egy kemény vasárnapi meccs után már kedden újra pályára lépni. Jól kezdtünk, sok góllal vezettünk, így a hozzáállással nem volt gond. A második félidőben sokat hibáztunk, de a legfontosabb, hogy akik kevesebbet játszottak, azok is lehetőséget kaptak ma. Szerencsére sérülés nélkül megúsztuk a találkozót, pedig erre lett volna szituáció.

Pedro Rodríguez, a MOL-PICK Szeged játékosa: Jól kezdtünk, ezt az előnyt kihasználtuk végig. Jól kézilabdázott a Cegléd, gratulálok Mojszilov kapusnak, kiválóan védett.

Nagy Károly, a Cegléd edzője: - Bíztam benne, hogy a kevesebbet játszó kézilabdásokkal kezd a Szeged. Megijedtem, mert nem így történt, és jól is játszottak, de az időkérést követően helyrerázódtunk. Örülök a jó meccsnek, szoros volt, de egy tisztes vereség volt a célunk, ami sikerült.

Milos Mojszilov, a Cegléd játékosa: - Egy ilyen nagy csapat ellen mindig ünnep játszani. Vasárnap még a Barcelona ellen győzött a Szeged. Köszönöm a szép szavakat, valamint a szurkolóknak a nagyszerű hangulatot.

 

Közzétéve: 2017.11.21.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

2024
03/27
Mizo Tejutazó Gyermeksarok a rangadón is

A csütörtöki magyar BL-rangadón a PICK Arénában ismét kialakítjuk a Mizo Tejutazó Gyermeksarkot.

AZ ÖSSZES HÍR