Remek második félidő után győztünk Egerben

Vissza
Remek második félidő után győztünk Egerben

Háromgólos félidei előnyünket további hattal növeltük, így magabiztos, 33–24-es sikert arattunk Egerben.

Eger SBS Eszterházy-MOL-PICK Szeged 24-33 (12-15)
K&H férfi kézilabda liga, 19. forduló, Eger, Kemény Ferenc sportcsarnok. Vezette: Bonifert, Oláh.
Eger: Stochl - Lezák 1, Bajorhegyi, Kiss G., Aflitulin 6, Petro 4, Radojevics 6/1. Csere: Repóth (kapus), Szabó 2, Antl, Füzi,  Szepesy, Dobó 1, Vaskó 1, Takács 3/1. Vezetőedző: Tóth Edmond.
MOL-PICK Szeged: Sego - Sostaric 4, Srsen 4, Skube 1, Bánhidi, Thiagus Petrus 2, Sigurmannsson 4/1. Csere: Nagy M. (kapus), Zubai 3, Bodó 3, Zsitnyikov 3, Blazevic, Pedro 5, Källman 1, Fekete 2, Hegedüs 1.  Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 2, ill. 4 perc.
Hétméteres: 2/2, ill. 1/1.

NYILATKOZATOK

Tóth Edmond, az Eger vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek, a szintjükhöz méltó játékot nyújtottak. Színvonalasan akartunk kézilabdázni, kiszolgálni a közönségünket, ami szerintem sikerült. Voltak szép megoldásaink nyitott védelem ellen, problémáink jöttek elő, amikor a Szeged visszaállt védekezésben hatos falra. Ennyire futotta az erőnkből, becsülettel mentünk, kihajtottuk magunkat.

Kiss Gergő, az Eger játékosa: – Gratulálok én is a vendégeknek, a célunk a közönség kiszolgálása volt. A kezdés ennek megfelelt, elől és hátul is szép dolgokat csináltunk, viszont a második félidőben átrohantak rajtunk, aminek eredményeként kialakult a kilencgólos különbség.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: – A legfontosabb, hogy ma nyerni tudtunk. Nehéz egy vasárnapi BL-mérkőzés és hosszú utazás után pályára lépni. Az Eger sokat javult az őszi találkozónk óta. A második játékrészre összeállt a védekezésünk és jobban támadtunk. Több szerepet akartam adni a fiataloknak, de nem úgy alakult a meccs, így később tettem be őket.

Fekete Bálint, a MOL-PICK Szeged játékosa: – Gratulálok az Egernek, megnehezítették a dolgunkat. Idegenben játszottunk vasárnap és ma is, nehéz meccsre számítottunk, de örülök a sikernek.

ÖSSZEFOGLALÓ

Három sérültünkre (Balogh, Gaber, Gorbok) továbbra sem számíthatott Juan Carlos Pastor vezetőedző, azonban Marin Sego visszatért, kezdett a kapuban. A horvát hálóőr jól védett, így nyugodtan pihenhette végig a lelátón a mérkőzést José Manuel Sierra. A második félidő végén Nagy Martin is lehetőséget kapott a kapuban.

Sostaric találatával indult a találkozón. A hazaiak jól tartották magukat, vezetni is tudtak. A MOL-PICK először a 20. percben lépett el kettővel, ekkora Stefán Rafn Sigurmannsson szerzett parádés gólt lehetetlen szögből (7–9). Már négy góllal is vezettünk, a szünetre végül 12–15-ös eredménnyel mehettek a csapatok.

Hasonlóan a váci mérkőzéshez, az utolsó helyre a félidőben írt be Pastor. Källman és Sunajko közül végül előbbi került be, rögtön kezdett is, végül egy találattal zárt. Srsen és Pedro révén három szegedi gól adta meg a második félidő alaphangját. Remekül játszott a Szeged, feljavult teljesítmények jellemezték a játékot, így magabiztos győzelemmel hangolt az utolsó haza BL-csoportmeccsre, amit szombaton 17.30-kor a Zagreb ellen játszanak Zubaiék.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2018.02.21.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

2024
03/27
Mizo Tejutazó Gyermeksarok a rangadón is

A csütörtöki magyar BL-rangadón a PICK Arénában ismét kialakítjuk a Mizo Tejutazó Gyermeksarkot.

AZ ÖSSZES HÍR