Nyolcgólos sikerrel zártuk az évet

Vissza
Nyolcgólos sikerrel zártuk az évet

32–24-re nyertünk a Csurgó ellen a 2017-es esztendő utolsó meccsén.

MOL-PICK Szeged - Csurgói KK 32-24 (16-13)
K&H férfi kézilabdaliga, 15. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1300 néző. Vezette: Felhő, Öcsi.
MOL-PICK Szeged: Sierra - P. Rodríguez 1, Gaber 4, T. Petrus 1, Blazevic, Sigurmannsson 5/2, Bodó 4. Csere: Sego (kapus), Zsitnyikov, Balogh 8/1, Skube 4, Bánhidi 1, Fekete B., Gorbok, Sostaric 4. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Csurgó: Bartucz - Vasics 4, Tóth A., K. Cehte 2, Hadziomerovic 2, U. Ferreira 1, B. Radjenovics 1. Csere: J. Mikita 5, Manojlovity 2, Szeitl 2, Josics 5, Vasvári, Jerebie, Varjú. Vezetőedző: Bencze József.
Hétméteres: 4/3, ill. -.
Kiállítás: 2, ill 8 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Nagyon fontos volt, hogy ma nyerjünk. Ez volt az utolsó meccsünk, jön a pihenő, ami jót tesz most a csapatomnak. Jól játszottak az első félidőben a vendégek, a második játékrészben Skubéval jobban támadtunk, jól védekeztünk, hamarabb is megtörhettünk volna a meccset. Jól jön a pihenő, januártól újra átvesszük az alapokat. Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek.

Pedro Rodríguez, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Nagyon fontos volt, hogy ma nyerjünk karácsony és a pihenő előtt. Ilyenkor mindig nehezebb győzni, mert sokan azon gondolkodnak már ilyenkor, hogy mi lesz a lefújás után. A második félidőben jobban összeálltunk, így nyerhettünk simábban. Kipihenjük magunkat, és januárban remélhetőleg visszaállunk oda, ahol a mély gödör előtt voltunk.

Bencze József, a Csurgói KK vezetőedzője: - Gratulálok a Szegednek a győzelemhez. Az első félidőben ott voltunk, ahol kellett lennünk. Tapadtunk, egyenlítettünk, a kettős kiállítás után viszont elment a Szeged. A második játékrészre elfáradtunk, így nyerni tudtak a hazaiak. Gratulálok a mieinknek is, mert helytállunk itt. Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek.

Bartucz László, a Csurgói KK játékosa: - Nem adtuk olcsón a bőrünket, meg kellett dolgoznia a győzelemért a Szegednek. A végére várható volt, hogy elfáradunk. Kicsit soknak érzem a nyolcgólos különbséget, de felőröltek minket. Gratulálok mindkét csapatnak a mérkőzéshez.

ÖSSZEFOGLALÓ

A K&H férfi kézilabdaliga 15. fordulójában nyolcgólos győzelemmel zártuk az évet. Legközelebb február harmadikán vár tétmeccs a MOL-PICK-re az Orosháza vendégeként.

A Csurgó kezdte a mérkőzést, azonban az első gólt Pedro Rodríguez révén mi szereztük. Tíz perc játék után 5–2-re vezettünk. Négy gólnál nagyobb különbség nem alakult ki a mérkőzésen, a 25. percben Uellington Ferreira egyenlített (12–12). Innen egy 4–1-es futással zártuk az első játékrészt, Balogh Zsolt vezérletével.

A második játékrészre Marin Sego érkezett a szegedi kapuba Sierra helyére, valamint a jobbszélen Pedrót Sostaric váltotta. Állandósult a négy-öt gólos előnyünk, a vendégekben a kapus Bartucz és Josics tartotta a lelket. Utóbbi ötször volt eredményes a második félidőben. Az utolsó percekre elfáradták a vendégek, így végül nyolcgólos győzelmet arattunk.

– Becsei Dávid – 

Közzétéve: 2017.12.20.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR