Nik Henigman a MOL-PICK Szeged játékosa

Vissza
Nik Henigman a MOL-PICK Szeged játékosa

Újabb válogatott játékost igazolt a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata. A szlovén nemzeti együttes tehetséges balátlövője, Nik Henigman 1+2 éves szerződést kötött a magyar csapattal.

Mirko Alilovic, Stanislav Kasparek, Joan Canellas után megvan a MOL-PICK Szeged negyedik nyári igazolása. A kétszeres magyar bajnok péntek délelőtt Instagram-oldalán jelentette be, hogy a szlovén válogatott Nik Henigman 1+2 éves szerződést köt a klubbal. A 22 éves, 200 centiméter magas balátlövő eddig hazájában, az RD Riko Ribnica gárdájában szerepelt.


– Fiatal kora ellenére már 29-szer húzhatta magára a szlovén nemzeti együttes címeres mezét – mutatta be az új szerzeményt Szögi Nándor operatív igazgató. – Szerepelt a franciaországi világbajnokságon, ahol bronzérmes lett csapatával, megjárta a riói olimpiát, és ott volt az idei horvátországi Eb-n is. Régóta figyeltük, egy kőkemény játékost ismerhettünk meg benne, aki ha támad, akkor sem jön zavarba. Nik Heningmannal 1+2 éves szerződést kötöttünk, a nyártól csatlakozik a MOL-PICK Szeged csapatához.


A játékos eddig 44 gólt szerzett a szlovén alakulatban. Klubcsapatával szerepelt az EHF-kupában, a 2016–2017-es szezonban a csoportkörig jutottak, miután a selejtezőben kiverték a Temesvár együttesét. Ebben az idényben 32 gólt szerzett Henigman. Idén a finn Cocks búcsúztatta a Ribnicát, a PICK új szerzeménye viszont a két meccsen 18 gólt dobott (10 otthon, 8 idegenben), de ez is kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2018.04.27.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR