MK-döntőben a Pick Szeged

Vissza
MK-döntőben a Pick Szeged

Magabiztos játékkal, 32-23-ra nyert a Pick Szeged együttese a pécsi MK-elődöntőben a Grundfos Tatabánya ellen. Vasárnap 12.50-kor a fináléban az MKB-MVM Veszprém lesz az ellenfelünk.

Pick Szeged-Grundfos Tatabánya KC 32-23 (15-11)
 
Férfi kézilabda magyar kupa, elődöntő, Pécs, Lauber Dezső sportcsarnok, 1000 néző. Vezeti: Andorka, Hucker.
Pick Szeged: Mikler - Laszica 4, Balogh 2, Mindegía 1, Zubai, Ilyés 2, Vadkerti 3. Csere: Tatai (kapus), Blazevic, Ancsin 5, Larholm 6, Prce 2, Vranjes 3, Kekezovics 2, Parrondo 2, Hegedüs. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Tatabánya: Paul - Krivokapics 5, Mazák 3, Harsányi 2/1, Diaz, Bodó 3, Kanyó. Csere: Szente (kapus), Rossoni 2, Dénes 1, Katzirz 5, Nagy, Djukics 1, Juhász, Pásztor 1. Vezetőedző: Debre Viktor. 
Hétméteres: ill. 3/1.
Kiállítás: 6, ill. 2 perc. 
 
Jonas Källman bokáját megműtötték, a svéd játékos így hat hétre kidőlt, így nélküle játszottuk végig az MK-elődöntőt. Az első meccsen a Veszprém magabiztosan 35-23-ra nyert a Gyöngyös ellen, így elsőként harcolta ki a fináléba jutást.
 
A Pick is simán jutott be, az első félidő hajrájáig volt szoros a meccs. Ezután kézben tartották a játék irányítását a szegediek, csak a különbség volt kérdéses. Jonas Larholm adott támadásban lendületet, és Mikler Roli bravúrjai is sokat lendített a csapaton.
 
Remekül kezdtük a második játékrészt, Ancsin Gábor szórta a gólokat, Marko Laszica pedig értékesítette a ziccereket. A nap gólját Nikola Prce szerezte, bosnyák átlövőnk iszonyat nagy gólt ragasztott a felső sarokba. A hajrában a sérülése után visszatérő Roberto Parrodno is kétszer betalált, így magabiztos, 32-23-as győzelmet arattunk, és harcoltuk ki a döntőbe jutást.
 
A népes szegedi publikum - Pick-drukkerből volt a legtöbb az elődöntő napján- vastapssal jutalmazta a játékot, és a győzelmet.
 
Vasárnap 12.50-kor kezdődik a finálé, az RTL Klub élőben közvetíti a meccset, a delmagyar.hu online tudósításban számol be, a Rádió 88 élőben jelentkezik Pécsről. 
 
- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2014.04.12.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

AZ ÖSSZES HÍR