Megnyertük a temesvári négyes tornát

Vissza
Megnyertük a temesvári négyes tornát

A döntőben 27-23-ra legyőztük a házigazda Politechnica Timisoarát, így megnyertük a temesvári négyes tornát.

Politechnica Timisoara (román)–Pick Szeged 23–27 (12–12)
Copa Politechnica 2014 férfi kézilabdatorna, döntő. Temesvár, 600 néző.
Politechnica Timisoara: Daskaloski – Irimias, Fenici 3, Santeiu 1, Chikovani 5 (3), Grigoras 4 (2), Ciubotariu 2. Csere: Stanescu (kapus), Irimescu 3, Leordean, Paius, Ursu, Andrei 2, Kaftin 3. Vezetőedző: Stefan Constantin.
Pick Szeged: Wyszomirski – Prodanovics 2 (1), Balogh 4 (2), Bombac, Zubai 2, Ilyés, Källman 6. Csere: Sierra (kapus), Blazevic, Vranjes 3, Mindegía 5, Parrondo 3, Vadkerti, García, Ancsin 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 6/5, ill. 4/4.
Kiállítás: 4, ill. 4 perc.
Bronzmérkőzés: Stiinta Bacau (román)-Radnicski Kragujevac (sterb) 40-27.

Kupagyőzelemmel fejezte be az előző évet, és kupagyőzelemmel kezdte a mostanit a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata: azután hogy májusban az együttes elhódítottuk az EHF-kupát, ma a Cupa Politechnica 2014 temesvári fináléjában diadalmaskodtunk. Juan Carlos Pastor csapata éppen a házigazda Politechnica Timisoarát múlta felül a fináléban 27-23-ra. Nem volt ez meglepetés, hiszen az elődöntőben legyőzött Bacau a román bajnokság másodikja volt tavaly, míg a temesváriak csak a középmezőnyben végeztek, igaz, a helyiek elárulták, rengeteg sérültjük volt.

A döntő a pénteki meccshez hasonlóan szoros volt, főleg azért, mert a hazai közönségük előtt szereplő románok szerették volna a Sala Constantin Jude csarnokban tartani a kupát. 2-0-ra vezettek is a temesváriak, majd a félidőig döntetlenközeli volt az eredmény, harminc perc után például 12-12 állt az eredményjelző. A meccs elején Ilyés emberhátrányban eladott egy labdát, így a megkülönböztetőben lévő Prodanovics és a kispadon ülő Wyszomirski is csak nézte, ahogyan egész pályás gólt lőnek a románok – Pastor mester azonnal jelezte a játékosoknak, mit kellett volna másképp csinálniuk. A szélsők ezúttal is jól játszottak, most Källman volt leginkább elemében, akinek a műtött bokáját még jegelnie kellett pénteken, ám ez a döntőben nem látszott a játékán. Emellett Vranjes szállt be remekül, a félidő közepén zsinórban szerzett három gólt a bosnyák beálló. 

A második játékrész elején aztán a Pick tudatosította, hogy melyik a jobb csapat, gyors, dinamikus támadásokkal lépett el az együttes 20-15-re. Kellettek ehhez Sierra bravúrjai is, a spanyol kapus kiválóan megoldotta a rá bízott 30 percet. Indulásból több gólt is szereztünk, hol Källman, hol Prodanovics volt gyors, de Mindegía is belejött a lövésekbe. Az 59. percben Sierra megfogott egy hetest is, így végül 27-23-ra győzött a Pick Szeged, amely is megnyerte a Copa Politechnica 2014-et. Ezzel megvan csapatunk első, és reméljük, hogy nem az utolsó kupasikere a szezonban.

Közzétéve: 2014.08.09.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR