Matej Gaber 3+1 évig marad Szegeden

Vissza
Matej Gaber 3+1 évig marad Szegeden

Folytatódott a bejelentések hete, Balogh Zsolt és Stas Skube után Matej Gaber is meghosszabbította szerződését a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapatával. A szlovén világbajnoki bronzérmes beálló 3+1 évre kötelezte el magát.

Nem állt meg az élet a bajnoki cím megnyerése után sem a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapatánál, ezen a héten már harmadik játékosával hosszabbított szerződést a klub. A rendkívüli teherbírású, immár háromgyermekes családapa, Matej Gaber 3+1 évre kötött szerződést a Tisza-parti csapattal, ahová 2016 nyarán éppen a most friss Bajnokok Ligája-győztes francia Montpellier-től érkezett.

Bár a 26 éves kézilabdázónak voltak megkeresései Franciaországból és Németországból is, hűséget szavazott a MOL-PICK Szegednek, amely így kiemelkedő lehet továbbra is a beálló pozíciójában, mivel az ősszel a magyar válogatott Bánhidi Bence 2022-ig hosszabbított ezen a poszton.

Gaber első szegedi idényében a BL-ben 23, a K&H ligában 43 gólig jutott. Második szezonjában számottevően nem sikerült több gólt lőnie
– 19 a nemzetközi porondon, 41 a hazai bajnokságban –, mivel a tavaszi szezon nagy részében talpcsonttörése utáni rehabilitációját töltötte.
Rá azonban nemcsak támadásban, hanem védekezésben is kulcsszerep hárul Juan Carlos Pastor vezetőedző együttesében. Kettes védőként stabilizálja a szegedi védőfalat, nem is akárhogy. Gaber szerződéshosszabbításával egyik legnagyobb klasszisát tartja meg hosszú távon a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2018.06.01.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

2024
03/27
Mizo Tejutazó Gyermeksarok a rangadón is

A csütörtöki magyar BL-rangadón a PICK Arénában ismét kialakítjuk a Mizo Tejutazó Gyermeksarkot.

AZ ÖSSZES HÍR