Magyar Kupadöntő: hősies küzdelemben alulmaradtunk

Vissza
Magyar Kupadöntő: hősies küzdelemben alulmaradtunk

A TIPPMIX Magyar Kupa döntőjében 13-9-es veszprémi vezetés után hősies küzdelemmel felzárkóztunk, majd vezettünk is, majd a Veszprém Pálmarsson időn túl értékesített hétméteresével megnyerte a mérkőzést és a kupát.

Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged 23–22 (13–9)
TIPPMIX Férfi Kézilabda Magyar Kupa, Döntő. Debrecen, Főnix Csarnok, 4500 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
Telekom Veszprém: Mikler (8 védés) – Marguc 7/1, Nilsson 1, Schuch, Nagy L. 1, Terzic, Iváncsik G. Csere: Alilovic (4 védés), Pálmarsson 4/2, Ilics 2/2, Sulic 2, Lékai 5, Ancsin 1, Ugalde. Vezetőedző: Javier Sabaté.
MOL-Pick Szeged: Sierra (14/2 védés) – Sostaric 2, Buntic 1, Skube 4, Bánhidi 2, Gorbok, Källman 2. Csere: Sego (), Blazevic, Thiagus Petrus, Balogh 8/5, Gaber 1, Obranovic, Pedro, Bodó 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 12, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 7/5, ill 5/5.

Jól kezdtük a találkozót, Källman és Buntic góljaival 2–0-ra vezettünk. Ezt követően még 3–1-re mentünk, ezt követően egy 11 perces szegedi gólcsend következett, miközben a Veszprém ötször is betalált (6-4). Sostaric ziccert rontott lerohanásból, de Skubénak és Obranovicnak sem volt jó félideje, miközben Mikler hétszer is hárítani tudott. A szünetre végül 13–9-es veszprémi fórral mentek a csapatok.

Teljesen más Szeged érkezett a második félidőre, védekezésben és támadásban is rengeteget javultunk az első játékrészhez képest. José Manuel Sierra hosszú hetek óta parádés formában véd, a mai második félidőben sem volt ez másként. Ziccereket, átlövéseket fogott spanyol kapusunk, óriási részt vállalva abból, hogy a 41. percben egyenlítettünk (14–14). Innentől kezdve ott loholtunk a Veszprém nyakában, a vezetést pedig a 49. minutumban vettük át Sostaric találatát követően (18–19). Az utolsó percben Lékai juttatta előnyhöz a bakonyiakat, majd Skube egalizált. Gaber szabálytalankodott a játékvezetők szerint két másodperccel a lefújás előtt, így időn túli hétméteressel jöhetett a Veszprém. Aron Pálmarsson belőtte, ezzel megnyerte a kupadöntőt a Veszprém.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2017.04.15.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR