Magyar Kupa: magabiztos játékkal ott vagyunk a döntőben

Vissza
Magyar Kupa: magabiztos játékkal ott vagyunk a döntőben

Remek játékkal, 28–20 –as győzelemmel kvalifikáltuk magunkat a TIPPMIX férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjébe. Csapatunk kiváló védekezésének köszönhetően 18 percig nem tudott betalálni a Tatabánya.

MOL-Pick Szeged – Grundfos Tatabánya KC 28–20 (16–10)
TIPPMIX férfi kézilabda Magyar Kupa, elődöntő. Debrecen, Főnix Csarnok, 1500 néző. Vezette: Horváth, Marton.
MOL-Pick Szeged: Sierra (12 védés) – Sostaric 2, Balogh 8/5, Skube 2, Bánhidi, Gorbok 3, Källman 2. Csere: Sego (4 védés), Blazevic, Thiagus Petrus, Buntic 2, Gaber 1, Bodó 4, Pedro 2, Obranovic 1, Zubai 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Tatabánya: Székely (3 védés) – Grigoras 1, Leimeter, Sipos, Ilyés 3, Vranjes 2, Bozovics 1. Csere: Tóth M. (5 védés), M. Vujovics 1/1, Juhász Á. 2, Dénes, Szöllősi B., Szöllősi Sz., Pásztor Á. 1, Rosta M. 6, Nagy Sz. 3. Vezetőedző: Vladan Matics.
Kiállítások: 8, ill. 2 perc.
Hétméteres: 5/5, ill. 1/1.

NYILATKOZAT:

Balogh Zsolt, a MOL-Pick Szeged játékosa: – Mindenki tisztában volt a mérkőzés súlyával, mindenképpen a döntőben akartunk jutni. Szerettünk volna minél könnyebb találkozót játszani, ez azonban volt biztos, hogy így lesz. Szerencsére olyan játékot mutattunk, ami miatt a Tatabánya már inkább pihentette a csapatát. Így mi is rotálhattunk, frissebbek lehetünk holnap ezáltal. Volt egy időszak, amikor 18 percen keresztül nem kaptunk gólt, ami dicséretes, Szép labdaszerzéseink voltak, kiváló kapusteljesítménnyel. Ez egy álomszerű mérkőzés volt. Minden úgy alakult, ahogy mi elterveztük, úgyhogy várjuk a döntőt.

A MOL-Pick Szeged 18 játékossal érkezett a debreceni négyes döntőre, a mai meccskeretből Bóka Bendegúz és Urh Kastelic maradt ki. Ez azt jelenti, hogy a februárban a Vardar Szkopje ellen lábszársérülést szenvedő Marin Sego ma volt ott először a Szegedben. A Tatabányának egy hiányzója volt, a magyar válogatott jobbszélsője, Harsányi Gergely.

A bemutatást követően Novák András, az MKSZ főtitkára adta át csapatunk svéd balszélsőjének, Jonas Källmannak a 2016-os év legjobb légiósának járó díjat.

A MOL-Pick Szeged kezdte a mérkőzést, amelynek első támadásánál Gorbok kezéből esett ki a labda. A második elődöntő első találatát a tatabányai Grigoras jegyezte, amelyre Szergej Gorbok rögtön kétszer válaszolt. Vladan Matics együttesénél volt az előny még 2–3-nál, innen azonban egy 4–0-s rohammal meglépett a Szeged, így a 11. percben jött a Bányász időkérése.

Ekkor még 6–5-re felzárkózott a Tatabánya, de Sierra védései – kilenc hárítása volt az első félidőben a spanyol hálóőrnek – Gorbok és Balogh átlövéseivel ismét növelte előnyét a Szeged. Skube a félpályáról okosan talált be a kirohanó Székely mellett, de Källman és Sostaric is gólt szerzett.

Az első játékrész végére alakult ki a két gárda között az addigi legnagyobb különbség, 16–10 a MOL-Pick Szeged javára.

A Tatabánya kezdte a második félidőt, azonban az egészen parádés szegedi védekezés miatt egészen a negyvennegyedik percig nem találtak be, ami 18 perces gólcsendet jelentett a részükről. Miután az eredményjelző 21–10-et mutatott, érkeztek a fiatalok az ellenfélhez. Pásztor Ákos, Nagy Szabolcs és Rosta Miklós. Utóbbi beállóban rendre megjátszható volt, így az ő góljaival zárkózott a Bányász 23–15-re. Marin Sego is lehetőséget kapott, horvát hálóőrünk védésekkel tért vissza sérüléséből.

A másik elődöntőt 33–23-ra a Veszprém nyerte, így velük találkozunk a szombati fináléban 14.15-től.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2017.04.14.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR