Közel álltunk a bravúrhoz

Vissza
Közel álltunk a bravúrhoz

Hatalmas csatában, végig nyílt meccsen 18-16-os félidő után 34-30-ra vereséget szenvedtünk a BL-címvédő Vardar Szkopje otthonában. A meccs az utolsó három percben dőlt el, többször is esélyünk volt az egyenlítésre.

HC Vardar Szkopje (macedón) - MOL-PICK Szeged (16-14)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 12. forduló, Szkopje, Sport Center Jane Sandanski. 4500 néző. Vezette: Badula, Ondogrecula (szlovákok).
Vardar: Sterbik – SISKARJEV 5, Kristopans 1, Canellas 1, Marszenics 2, CINDRIC 5/1, GYIBIROV 11/2. Csere: Milics (kapus), Sztoilov, Abutovics, Borozan 1, MAQUEDA 3, Moraes 1, Ig. Karacic 1. Vezetőedző: Raul Gonzalez.
MOL-PICK Szeged: Sierra – Sostaric 2, Zubai, Bánhidi 3, KALLMAN 5, Thiagus Petrus 2, Skube 3. Csere: SRSEN 6, Bodó, ZSITNYIKOV 5, Blazevic, Sigurmannsson 4/4, Pedro. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 2, ill. 6 perc.
Hétméteres: 4/3, ill. 4/4.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Gratulálok mindkét csapatnak, remek meccset láthatott a közönség. A hajrában kockáztattunk, mert nyerni szerettünk volna, de ekkor többet hibáztunk, rossz döntéseket hoztunk, ezzel nyert a Vardar.

Ivan Srsen, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Alaposan felkészültünk a BL-címvédőből, így nagy meccset játszottunk. Fantasztikus volt magunk mellett tudni a népes szegedi tábort, sajnálom, hogy nem sikerült legalább 1 ponttal őket megajándékozni.

Raul Gonzalez, a Vardar Szkopje vezetőedzője: - Tudtuk, hogy a Szeged egy jó, és komoly csapat. Remek meccset láthattak a nézők, amely végig sportszerű volt. Talán az döntött a javunkra, hogy amikor kellett, mindig tudtunk gólt szerezni.

Sterbik Árpád, a Vardar Szkopje játékosa: - A két edző úgy ismeri egymást, mint a tenyerét. Nem gondoltuk a meccs előtt, hogy ilyen kiélezett lesz a küzdelem, csak nagyon nehezen, és némi szerencsével tudtuk legyőzni a jó Szegedet.

ÖSSZEFOGLALÓ

Egy sérülttel kevesebbel vágtunk neki szkopjei túránknak. Marin Sego felépült, így bekerült az utazó keretbe - amúgy éppen lebetegedő - Nagy Martin helyére. Szergej Gorbokra, Matej Gaberra és Balogh Zsoltra továbbra sem számíthatott Juan Carlos Pastor vezetőedző.

Marszenics és Gyibirov góljaival indult a találkozó, a mi első találatunkat Sostaric jegyezte. A 4. percben Källman lerohanása után előbb egyenlítettünk (4-4), majd Sostaric használta ki, hogy nem rendeződött vissza teljesen a Vardar.

Az egész félidő során rohant a Szeged ellenfele után, volt amikor vezetett is, azonban az utolsó percben kétgólos előnyt alkított ki a szünetre a hazai csapat.

Mi kezdtük a második játékrészt, de nem jól. Kézben tartotta az eredmény alakulását a szkopjei alakulat, így a 37. minutumban már 21-16 állt az eredményjelzőn.

Juan Carlos Pastor azonnal időt kért, aminek hasonló gyorsasággal meglett az eredménye. Sigurmannsson, Skube és Källman találataival 22-20-ra zárkóztunk, amire válaszként hazai időkérés következett.

Ismét ellépett a Bajnokok Ligája-címvédő Vardar néggyel (25-21), de küzdöttünk, harcoltunk, így újból ledolgoztuk a hátrányunkat. Sierra fontos labdákat fogott meg, Zsitnyikov pedig jól irányított, de ötször be is talált. A 47. percben 25-24-re, az 50.-ben 30-29-re vezetett a Vardar.

Kétszer mehettünk az egyenlítésért, azonban nem sikerült. Az utolsó három percben hét a hat ellen támadtunk, de hibáinkat könyörtelenül kihasználták a hazaiak, így 34-30-as győzelmet arattak a BL A csoportjának 12. fordulójában.

A MOL-PICK Szeged legközelebb kedden 18 órakor lép pályára NB I-es találkozón Egerben.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2018.02.18.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR