Kastelic bemutatkozott, 20 góllal nyertünk

Vissza
Kastelic bemutatkozott, 20 góllal nyertünk

Húszgólos sikert arattunk. A K&H férfi kézilabdaliga 18. fordulójában a MOL-Pick Szeged 39–19-re legyőzte a Vácot. Jó teljesítménnyel mutatkozott be csapatunkban Urh Kastelic, Bodó Richárd tíz gólig jutott.

Remek teljesítménnyel és egy góllal mutatkozott be csapatunkban az elmúlt héten igazolt szlovén vb-ronzérmes hálóőr, Urh Kastelic. Matej Gaber fájlalta a fejét egy kielcei ütközés miatt még, így helyette Stefan Sunajko került keretbe. Az egész meccset végig pihenhette Szergej Gorbok, mivel Bodó Richárd gólerős játékkal tíz találatig jutott. Jonas Källmannal sem először fordult elő ma, hogy negyedóra játék után Sunajko váltotta, és nem kellett visszatérnie a pályára.

Jól tartotta magát a Vác az első félidő során, először a 14. percben tudott ellépni a Szeged. Ekkor 8–5-öt mutatott az eredményjelző. Fokozatosan épíítette fel előnyét a MOL-Pick, a szünetre ötgólos fórra tettek szert. A második játékrészben repülőrajtot vettünk, 7–0-val indítottunk. Urh Kastelic belejött a védésbe, míg a váciak egyre többet hibáztak támadásban és védekezésben egyaránt. Bodó jó százalékkal lőtt, tíz gólig jutott, Stas Skube és Mario Sostaric négy illetve három hétméterest értékesített, egyedül Sunajko hibázott egyet.

A találkozó vége egészen simára sikeredett, keretbe zárta a történetet a MOL-Pick Szeged. Hét-nullával kezdték és fejezték is be a második félidőt, még a frissen igazolt Kastelic is betalált a váciak kapujába.

MOL-Pick Szeged - Váci KSE 3919 (1712)
K&H férfi kézilabdaliga, 18. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki.
MOL-Pick Szeged: Kastelic 1  Sostaric 6/1, Petrus, Bánhidi 2, Källman 2, Bodó 10, Obranovic 1. Csere: Sierra (kapus), Balogh 5/1, Sunajko 4, Pedro 3/1, Zubai 1, Buntic, Skube 4/4, Blazevic. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Váci KSE: Vitáris – Vasics, Sztanojevics 2, Lendvay 3, Topics 3, Koller 2, Popovics 2/2. Csere: Drissi (kapus), Tyiskov 1, Ménfői 2/2, Csicsikalo 3, Czene 1. Vezetőedző: Gúnya Péter.
Kiállítások: 2, ill. 8 perc.
Hétméteres: 8/7, ill. 4/4.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: – Nehéz volt a mai meccs mindkét csapat számára. Nekünk azért, mert vasárnap Kielcében játszottunk, hétfőn utaztunk. A vendégeknek pedig volt sérült játékosuk is. Buntic egy furcsa fájdalmat érzett a vádlijában, inkább lejött, ezt jól tette.

Urh Kastelic, a MOL-Pick Szeged játékosa: – Jól ment a védés szerencsére, nagyon sokat segített a kiváló védelem előttem. Az pedig külön öröm, hogy gólt szerezhettem az első szegedi mérkőzésemen. Jól felkészültem, így nem voltam ideges a meccs előtt. Sokat videóztam, amíg a többiek Kielcében játszottak. Nagyon jól esett, hogy már az első találkozón hallhattam a saját nevem a közönségtől. Sokan kijöttek az összecsapásra, remélem a jövőben még többen látogatnak majd ki a csarnokba.

Gúnya Péter, a Vác vezetőedzője: – Az első félidőben aránylag jól játszottunk. Mindenkinek nehéz a Veszprém és a Szeged ellen játszani. A BL-ben edződnek hétről hétre, nehéz ezt a szintet elérni. A hazai mérkőzéseket mindig komolyan veszi a Szeged. Nekünk nem az ilyen meccseken kell jól szerepelni. 

Vitáris Norbert, a Vác játékosa: – Örültem neki, hogy az első félidőben tudtam párszor védeni. A második játékrészben alább hagyott a koncentrációnk, nekünk még szokni kell a heti két meccs játszását. Általában a második félidőkre elfáradunk, erre kell megoldást találnunk, hogy a Gyöngyös ellen bizonyíthassunk.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2017.02.28.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR