Bodó: belecsaptunk a lecsóba

Vissza
Bodó: belecsaptunk a lecsóba

Hétfőtől már a három magyar válogatott játékosunk is munkába állt. Juan Carlos Pastor vezetőedző kemény edzéseket vezényelt a héten, valamint a konditeremben is rendszeres vendég volt csapatunk.

A kedd délelőtti edzés után Bodó Richárddal beszélgettünk az Eb-ről, a kemény tréningekről és az új igazolásunkról, Ivan Srsenről.

– Hogyan értékeled az Európa-bajnokságot?

– Szerettünk volna hat meccset játszani. Azt éreztem, hogy a spanyol meccsen volt a legnagyobb esélyünk a győzelemre, de picit rutintalanok voltunk, valamint az utolsó öt percben higgadtabbnak kellett volna lennünk. Így két vereséggel vártuk a cseh meccset, míg ők Dánia ellen elértek egy bravúrgyőzelmet. Ennek okán nekik nagyobb önbizalmuk volt és csak játszották, amit tudnak. Nem volt rajtuk teher, míg a mi vállunkat ez jobban nyomta.

– Túlizgultátok a meccset?

– Nem, csak miután elmentek a csehek négy-öt góllal, végig rohannunk kellett utánuk és ebbe belefáradtunk. Nagyon rossz volt hazajönni. Szerencsére sehova nem kvalifikált az Eb. Nem lettünk kiemeltek a vb-selejtezőkön, így adott a feladat, hogy a nyár elején mindenképpen nyernünk kell, akárki is jön velünk szembe.

– Milyennek ítélted meg a saját teljesítményed?

– A védekezés után vezetett gyors lerohanások hosszúra és nehézre sikeredtek Horvátországban, úgy éreztem, ebben kell javulnom. Egy átlövő teljesítménye 60%-os lövési hatékonyság körül már elfogadható, de nem igazán szoktam foglalkozni a statisztikákkal.

– Hétfőtől már Szegeden edzetek, keményen. Sikerült kipihenned az elmúlt hetek fáradalmait?

– Négy nap szabadságot kaptunk hazaérkezés után. Úsztunk, szaunáztunk, feltöltődtünk. Ezt követően hétfőn már belecsaptunk a lecsóba. Szeretem a kemény, erőnléti edzéseket, a hangulat is nagyon jó. Rám fért már a tréning, remélem egész évben ilyen kemények lesznek és megmutatjuk tavasszal, hogy milyen is az igazi MOL-PICK Szeged.

– A bajnoki rajt előtt a Nexével játszunk, akit a szezon előtt Ausztriában és Szerbiában is legyőztünk.

– A Mister mindig úgy állítja össze a felkészülési programunkat, hogy megfelelő erősségű csapatokkal játszunk. Egy ilyen csapat ellen jobban kijönnek azok a hibák, amiken még javítanunk kell. Komolyan vesszük a találkozót, nyerni szeretnénk hazai pályán. Holnaptól háromnapos hosszú hétvégénk lesz, majd ráfordulunk hétfőtől az éles meccsekre.

– Mik az első benyomásaid az új csapattársról, Ivan Srsenről?

– Jó fej srác, bár egyelőre még csendes. Segíteni fogunk neki, hogy elsajátítsa minél hamarabb a játékrendszerünket. Nagy hasznunkra válhat, mert Zsolti és Bálint nem biztos, hogy végig bírnák a tavaszi szezonban mindig a hatvan percezést támadásban és védekezésben is. Jó, hogy a klub tudott igazolni, dolgoznia és figyelnie kell sokat, és biztos hamar beilleszkedik.

– Becsei Dávid – 

Közzétéve: 2018.01.25.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR