BL: győzött a Nantes Szegeden

Vissza
BL: győzött a Nantes Szegeden

A BL 7. fordulójában 33-30-ra kikaptunk a francia Nantes-tól az újszegedi sportcsarnokban.

MOL-PICK Szeged - HBC Nantes (francia) 30-33 (15-17)
Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, 7. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Pandzics, Mosorinski (szerbek).
MOL-PICK Szeged: Sierra - Sostaric 3, Balogh 6/3, Skube 1, Bánhidi 3, Gorbok 2, Källman 4. Csere: Sego (kapus), T. Petrus 1, Sigurmannsson 4/4, Buntic 1, Blazevic, Bodó 2, Zsitnyikov 3, Pedro, Zubai. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
HBC Nantes: Dumoulin - Balaguer 2/2, Gurbindo 6, S. Buric 4, Feliho, Faluvégi 6, Klein 1. Csere: Siffert (kapus), Claire 3, Tournat 4, Pechmalbec 2, K. Lazarov 3, Saurina 1, Lagarde 1.  Vezetőedző: Thierry Anti.
Hétméteres: 10/7, ill. 2/2.
Kiállítás: -, ill. 4 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Ahogy az elmúlt meccseken is, ma sem működött a védekezésünk. Emiatt nem tudtunk egyszerű gólokat lőni, nem vezettünk, ami régebben sikerült. Nincs teljesítmény a védekezésben, így mindig felállt fal ellen támadnunk. Vezet az ellenfél, így idegesebben támadunk, és amikor visszajövünk a meccsbe, rengeteg hibát elkövetünk. Nincs más, mint dolgozni tovább, és jobbnak lennünk. A legnagyobb gond, hogy nem jó a védekezésünk. Régebben harmincöt lövés jött a kapunkra hatvan perc alatt, mostanában legalább ötven. Legjobban az fáj, hogy itthon nem tudunk nyerni. Régebben az volt az erősségünk, hogy 24-25 gólt kaptunk és jó csapatokat is megvertünk. Támadásban idegesen és nyomás alatt játszunk, nem döntünk jól, ebből kapunk sok gólt. Nagyon jól játszott a Nantes, passzívig kézilabdáztak, góllal lezárva a támadásokat. Úgy gondolom, hogy sokszor jól védekezünk, de passzív szituációk után távoli lövésekből kapjuk a gólt, vagy a szélsők kis szögből lőnek, bár ilyen ma nem volt. Sokkal több labdát blokkoltunk és szereztünk tavaly, ilyen volt ma is, de kevésszer.

Bánhidi Bence, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Nagyon nehéz egy ilyen mérkőzés, mérkőzések után mit mondani. Csalódott vagyok, nem erre készültünk. Motiváltak voltunk, küzdöttünk, hajtottunk, de a BL-ben precízebbnek kell lenni. Sokszor a koncentráció odaveszett a védekezésben. Sok olyan gólt kaptunk, ami az utolsó utáni pillanatban esett, ez mindig demoralizáló. Nem bizonytalanodunk el, ha 3-4 góllal vezet az ellenfél, szeretnénk itthon bizonyítani. Nem tudom mi a probléma, azon vagyunk, hogy a következő meccsre összerakjuk a játékunkat, leginkább a védekezésünket.

Thierry Anti, a Nantes vezetőedzője: - Büszke vagyok a csapatomra. Nem értem, hogy a bajnokságban miért kaptunk ki többször, ha egy Szeged ellen így tudunk játszani. Remélem, hogy át tudjuk menteni a formában a hazai pontvadászatra is. Az első félidőben meglepődtem, hogy vezetni tudtunk, mert jó csapat ellen, fantasztikus csarnokban játszottunk, de örülök, hogy ezt megtartottuk. Az elmúlt három napban jó dolgunk volt Szegeden, köszönjük a kiváló szervezést.

Faluvégi Rudolf, a Nantes játékosa: - Félve jöttem Szegedre, mert komoly tapasztalatom van abból, hogyan kell itt kikapni. Hasonló szisztémában játszottunk Csurgón is, csak itt pontosabb játékosok vannak. A bajnokságban nehezen találjuk önmagunkat, a BL-ben a nagycsapatok között jobban megy a játék nekünk. Tovább kell vinnünk a pozitívumokat, hogy a bajnokságban is eredményesek legyünk. A franciák egyszerűen gondolkodnak, adnak nekem egy feladatot, ha jól játszok, akkor megdicsérnek. Egyelőre jól megy, boldog vagyok itt.

ÖSSZEFOGLALÓ

Mandulagyulladás miatt Matej Gaberra nem számíthatott Juan Carlos Pastor vezetőedző, így a helyére Zubai Szabolcs került be. Ezúttal Fekete Bálint nem, Pedro Rodríguez viszont ott lehetett a pályán.

Szergej Gorbok góljával indult a találkozó, Egészen a 12. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor azonban Balogh lövését Dumoulin védte, majd a gyors támadást Faluvégi váltotta gólra (6-8). Először vezettek kettővel a vendégek, majd Sigurmannsson hétméterest hibázott. A félidő közepén érkezett a szegedi kapuba Sego, hárított is lövéseket, mindennek ellenére nőtt a francia előny. Már négy találat volt a csapatok között, amikor a szünetre kettőre zárkóztunk.

Jól kezdtük a második félidőt, azonban az egyenlítés nem jött össze. A 39. percben már 19-23-at mutatott az eredményjelző. Pedro ziccert hibázott, védekezésben pedig többször a passzív játék végén szerzett gólt a Nantes. Nehéz helyzetben, de szurkolói támogatás mellett játszhattak Bánhidiék, A 47. minutumban még háromra feljöttünk, az utolsó tíz percre viszont csak a vereség mértéke maradt kérdésnek.

A következő héten két mérkőzés vár a MOL-PICK Szegedre. Kedden 18 órától a Balatonfüredet fogadja a K&H ligában, míg vasárnap 17 órától a Barcelona vizitál az újszegedi sportcsarnokban a BL-ben.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2017.11.11.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR