Bemutatjuk a THW Kielt

Vissza
Bemutatjuk a THW Kielt

A VELUX EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén szerdán 19 órakor a német THW Kiel otthonában lépünk pályára.

A MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata útban van a szerdai találkozó helyszínére, ahol a német rekordbajnok Kiellel mérkőzik majd meg.

A német sztárcsapat a B csoport negyedik helyén végzett. Hét győzelem, kettő döntetlen, öt vereség – ez volt a mérlegük a csoportkör tizenöt összecsapásán.

Eredményeik idén a BL-ben: THW Kiel–PSG 22–25 (10–12), PGE Vive Kielce–THW Kiel 32–21, THW Kiel–Aalborg 27–26 (13–12), Telekom Veszprém–THW Kiel 26–24 (12–15), THW Kiel–Flensburg 20–20 (9–7), Meskov Breszt–THW Kiel 24–25 (14–12), THW Kiel–Celje 26–29 (15–14), Celje–THW Kiel 27–28 (14–15), THW Kiel–Meskov Breszt 33–23 (15–10), Flensburg–THW Kiel 30–33 (15–16), Aalborg–THW Kiel 20–27 (11–15), THW Kiel–Kielce 29–30 (17–16), PSG–THW Kiel 29–29 (16–11).

A Kiel vezetőedzője 2008 óta az izlandi Alfred Gíslason, akivel a klub hatszoros bajnok, ötszörös kupagyőztes, négyszeres szuperkupagyőztes. A BL-serleget kétszer emelhették a magasba, de 2011-ben a nem hivatalos klubvilágbajnokságot is megnyerték a zebrák az 58 éves trénerrel.

A német rekordbajnok azonban nem zárt túl jó évet 2017 nyarán, mivel zsinórban másodszor bukta el a Bundesliga pontvadászatát a Rhein-Neckar Löwennel szemben, valamint a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjébe sem jutott be.

A nyáron leigazolták 1+1 évre, majd januárban meghosszabbították szerződését a szlovén válogatott irányítónak, Miha Zarabecnek, aki Domagoj Duvnjak sérülése miatt érkezett az észak-német klubhoz júliusban. Rajta kívül két szélsőt igazoltak, Emil Frend Öfors kényszermegoldásként érkezett csak erre az idényre, mivel a dominikai származású Raúl Santos szintén sérüléssel bajlódott az ősszel. A jobbszélen a visszavonuló Sprengert fiatal honfitársa, Ole Rahmel váltotta.

A távozók oldalán két horvát játékos nevét olvashattuk, a beálló Ilija Brozovic Hannoverbe, az egykori világklasszis balátlövő, Blazenko Lackovic pedig Hamburgba tette át a székhelyét.

A kieliek bajnoki idényét meghatározták a sérülések – még tavasszal is volt olyan meccs, amikor Gíslason hat játékosára nem számíthatott –, azonban a legutóbbi Bundesliga-mérkőzésen az Erlangen ellen (29–24) hazai pályán már csak René Toft Hansen hiányzott emiatt, míg Christian Zeitz a klubbal való jogi vitája miatt nem volt keretben.

A THW Kiel a 25. fordulót követően a német férfikézilabda-bajnokság hatodik helyén áll 33 ponttal. Tizenhat győzelem, egy döntetlen, nyolc vereség. Február óta a pontvadászatban három meglepő vereséget is begyűjtöttek Vujinék. Magdeburgban és Hannoverben sem tudtak győzni, míg a Wetzlar Kielből vitte el a pontokat.

A Német Kupában sem áll már a Kiel, miután a nyolcaddöntőben éppen a Hannover búcsúztatta őket még októberben. A hamburgi négyes döntőben egyébként Magdeburg–Löwen és Hannover–Wetzlar párharcokat rendeznek majd május első hétvégéjén.

A THW Kiel játékoskerete a 2017/18-as szezonra:

Kapusok: Niklas Landin, Andreas Wolff
Jobbszélsők: Niclas Ekberg, Ole Rahmel
Jobbátlövők: Marko Vujin, Christian Zeitz, Steffen Weinhold
Irányítók: Domagoj Duvnjak, Miha Zarabec
Beállók: René Toft Hansen, Patrick Wiencek
Balátlövők: Christian Dissinger, Nikola Bilyk, Lukas Nilsson, Sebastian Firnhaber
Balszélsők: Raúl Santos, Rune Dahmke, Emil Frend Öfors 

Vezetőedző: Alfred Gíslason

A szerda 19 órakor kezdődő THW Kiel – MOL-PICK Szeged Bajnokok Ligája nyolcaddöntős mérkőzésről a delmagyar.hu útinapló formájában jelentkezik, míg a Sport1 Tv élőben közvetíti az összecsapást. Csapatunk közösségimédia-felületeit (Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat) részeredményekért, képekért és videókért lesz érdemes követni.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.03.20.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR