Bajnoki döntő: négygólos előnnyel utazhatunk Veszprémbe

Vissza
Bajnoki döntő: négygólos előnnyel utazhatunk Veszprémbe

16-13-as félidő után 32-28-ra győztünk a Telekom Veszprém ellen a bajnoki döntő első felvonásán.

MOL-PICK Szeged - Telekom Veszprém 32-28 (16-13)
K&H férfi kézilabdaliga, döntő, 1. mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
MOL-PICK Szeged: Sego - Sostaric 4, Gaber 2, Thiagus Petrus 1, Bánhidi 4, Källman 3, Skube 4. Csere: Bodó 5, Balogh 1, Sigurmannsson 6/2, Blazevic, Zsitnyikov, Srsen 1, Gorbok 1, Fekete B. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Telekom Veszprém: Mikler - Gajic 4/3, Nagy L. 3, P. Nenadics 3, Sulic 3, Ilics 4, Manaszkov 6. Csere: Alilovic (kapus), Schuch, Terzic, Tönnesen 2, Blagotinsek 1, Dzsamali 1, Marguc 1. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Kiállítás: 10, ill. 4 perc.
Hétméteres: 3/2, ill. 4/3.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Nagyon jó hangulatú mérkőzésen nyertünk, köszönöm a szurkolóknak a segítséget. Kiválóan kezdtünk, ami fontos volt, mert mindig mi vezettünk. Sok hibával játszottunk. Amikor jól kézilabdáztunk, elhúztunk, amikor rosszabbul, akkor pedig feljött a Veszprém. Ez egy igazi döntő volt, harcolt mindkét csapat. Ugyanígy kell játszanunk a jövőn héten is, és meglátjuk mire lesz elég. Lehetett volna több és kevesebb is a különbség, fel kell készülnünk, mert tudjuk, hogy mi vár ránk a visszavágón. Ilyen minőségi találkozót nem sok bajnokságban lehet látni, maximum a németben. Ezzel a kézilabda nyert.

Jonas Källman, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Ma nagyon jól kézilabdázott mindkét csapat, harcoltak a győzelemért. Néggyel nyertünk, ami nagyon fontos. Jó az előny, de a visszavágó még hátravan. Nagy hiba lenne úgy elmennünk, hogy elég lesz, mert akkor biztosan nem leszünk bajnokok. Ma ki kell élveznünk a győzelmet, holnap pihenni, hétfőtől pedig dolgozni tovább még.

Ljubomir Vranjes, a Telekom Veszprém vezetőedzője: - Gratulálok a Szegednek a megérdemelt győzelemhez. Nagy nyomás helyeztek ránk a szegedi játékosok és a szurkolók. Sego nagyon jól védett, a Szeged nyerhetett volna akár héttel vagy kettővel is. Nem lehetetlen küldetés, hogy bajnokok legyünk, vasárnap meglátjuk, hogy ki főg győzni.

Dragan Gajic, a Telekom Veszprém játékosa: - Gratulálok a Szegednek, ma jobbak voltak. Sokat hibáztunk, amikor visszajöhettünk volna a meccsbe. Nagyon jó hangulatú meccs volt, kérem, hogy a veszprémiek is jöjjenek majd és teremtsenek ilyen hangulatot, hogy a végén ünnepelhessünk. Ennél sokkal jobbak vagyunk támadásban és védekezésben is.

ÖSSZEFOGLALÓ

Eksztázisban indult a mérkőzés számunkra. Az első veszprémi támadás végén Thiagus Petrus szerzett labdát, majd Jonas Källman váltotta azt gólra lerohanásból. A harmadik percben már 3–0 állt az eredményjelzőn, mivel Balogh, majd ismét Källman mattolta Mikler Rolandot. Dejan Manaszkov góljaival feljebb zárkózott a Veszprém, de állandósult a két-háromgólos hazai előny. A 23. minutumban Gajic rohant végig a pályán, amivel egyenlítettek a vendégek (12–12). Az első játékrész utolsó perceiben mindkét oldalon estek hibák, de végül Matej Gaber dudaszó pillanatában lőtt üres kapus góljával 16–13-mal mehettünk az öltözőbe.

Emberelőnyben, hét az öt ellen, a kapust lehozva kezdtük a második félidőt. Jött is a szegedi ziccer, Ivan Srsen azonban a kapufára pattintott. Nagy harc folyt a pályán, de szerencsére helyén volt mindig a szegedi szív, így a Veszprém nem tudott egalizálni.

Marin Sego bámulatos formában védett, a horvát kapus bravúrt bravúrra halmozott a fontos pillanatokban. Az utolsó negyedórában eksztázisba került a szegedi közönség és csapata, ennek köszönhetően pedig 25–23-ról 31–25-re léptünk el. A hatgólos előnyünk végül négyre csökkent, 32–28-as győzelmet arattunk a finálé első mérkőzésén.

Folytatás Veszprémben május 20-án, vasárnap 15 órától.


- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2018.05.13.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR