A bajnoki döntő hete (4. rész) - Interjú Bodó Richárddal

Vissza
A bajnoki döntő hete (4. rész) - Interjú Bodó Richárddal

A bajnoki döntő előtt csapatunk magyar válogatott balátlövőjével, Bodó Richárddal beszélgettünk, aki az idei alapszakaszban lemásolta tavalyi teljesítményét. A 25 éves kézilabdázó mindkét szezonban 103 góllal zárta a bajnoki alapszakaszt.

A bajnoki döntő előtt még kaptatok egy hosszú hétvégét Juan Carlos Pastor vezetőedzőtől. Hogy telt?

A meccs után nem mentünk rögtön haza, hanem egy csapatépítő délutánunk volt még, majd péntek délután mehettünk el, az első edzést pedig hétfő délután tartotta a mester. Otthon töltöttem Mátészalkán a hétvégét, meglátogattam a rokonokat és jutott egy kis idő horgászatra is. Bár óriási fogásom nem volt most, azért néhány 5-6 kg-os ponty így is akadt a horogra.

A Budakalász elleni bajnokin összeszedtél egy kisebb térdsérülést. Hogy vagy?

– Tényleg egy kisebb sérülés volt, de az utolsó két mérkőzésünkön nem kellett pályára lépnem, így azért könnyebb volt. A tréningeken részt vettem, ettől a héttől pedig már teljes intenzitással készülök, jó érzem magam.

Hétfőtől beindult a komoly munka, szombaton 13 órától következik a bajnoki döntő első felvonása a Veszprém ellen. Milyen eredménnyel lennél elégedett?

– Egy tizenöt gólos különbséggel már elégedett lennék, az már megnyugtató lehetne a veszprémi visszavágóra, de viccet félretéve bármekkora szegedi győzelemnek nagyon fogok örülni. Vannak sérültjeik, de rendkívül kiélezett találkozóra és párharcra számítok.

Idén háromszor játszottunk eddig a Veszprémmel. Itthon kikaptunk kilenc góllal, idegenben nyertünk eggyel, a debreceni kupadöntőben pedig kétgólos vereséget szenvedtünk. Milyen következtetéseket lehet ezekből a meccsekből levonni?

– Ahogyan ez a felsorolás is mutatja, minden Veszprém elleni mérkőzés teljesen más. Mindig tudnak újdonságot mutatni védekezésben, és valaki extra teljesítményt nyújt náluk. De most már mi is megérdemelnénk egy aranyérmet, de érezzük, hogy ezt nagyon nem adják könnyen, azonban nem adjuk fel és mindent megteszünk érte.

A Kiel elleni BL-nyolcaddöntő első mérkőzésén és Debrecenben is egy rövidzárlat okozta a vesztünket. Hogyan lehet ezt kiküszöbölni?

– A magam nevében tudok leginkább nyilatkozni. Az állóképességemen kell még javítani, hogy ne fáradjak el, és ez talán a csapatra is igaz. Pár percre leblokkolunk, majd ismét felpörgünk. Érzem, hogy sokkal jobb állapotban vagyok, amióta többféle tréningre járok, mert amikor jól megy a pályán, és hatvan percezek, nagyon el tudok fáradni.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.05.08.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR