Avar György zágrábi emlékei

Vissza
Avar György zágrábi emlékei

Avar György, a Pick Szeged egykori válogatott játékosa kellemes emlékeket őriz Zágrábról. 1997. január 18-án a horvát fővárosban a Bajnokok Ligájában Avar 8 góljának is köszönhetően 29–29-es bravúros döntetlent játszott a Szeged.

– Kellemes emlékeid vannak Zágrábról?

– Életem talán legjobb meccsét játszottam a Badel ellen, szerintem pályafutásom csúcsa volt ez a találkozó. 12 ezer horvát néző előtt játszottunk, és értünk el bravúros döntetlent.

– Nem mindennapi körülmények között egyenlítettél. Emlékszel még az utolsó gólodra?

– Klasszisok sora erősítette a Zágrábot. Velem szemben az a Dzomba védekezett, aki ezután lett világsztár. Labdát szereztem, peregtek a másodpercek, vészesen közeledett a meccs vége, így nekem 10 méterről lőnöm kellett. A labda Losert kapus feje fölött landolt a hálóban. Döntetlenre, 29–29-re mentettük a találkozót. Nagy öröm volt, a csapat egységének és összetartásának köszönhettük ezt az eredményt.

– Mit vársz szombaton a MOL-Pick Szegedtől? Sikerül nyernünk idegenben, a horvát fővárosban?

– Tudom, hogy a nyáron egy felkészülési tornán legyőztük a Zágrábot, de az egy felkészülési viadal volt, amelynek sok jelentősége nincs. Szimpatikus csapat a horvát bajnok, sok helyi tehetséggel. Mindenkire veszélyesek, de volt csapatom, a MOL-Pick Szeged megszerzi a győzelmet. Kemény harc lesz, de sikeres.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2017.09.21.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR